REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Komisijos pirmininkas Jeanas Claude’as Junckeris (Žanas Klodas Junkeris) apkaltino Didžiosios Britanijos premjerą „mušant“ neturtingus imigrantus darbininkus iš Europos savo planais apriboti jų galimybes pasinaudoti socialinėmis lengvatomis. Apie tai šeštadienį pranešė dienraštis „The Guardian“.

REKLAMA
REKLAMA

J. C. Junckeris, kurio paskyrimui vadovauti Europos Sąjungos (ES) aukščiausiajai vykdomosios valdžios institucijai įnirtingai priešinosi Jungtinės Karalystės premjeras Davidas Cameronas (Deividas Kameronas), perspėjo, kad praeitą mėnesį išdėstyti pasiūlymai apriboti mažai uždirbančių europiečių darbininkų galimybes gauti mokesčių kreditus ir socialinį būstą gali sukelti grėsmę itin svarbiam Didžiosios Britanijos finansų sektoriui.

REKLAMA

„Ypač Didžiojoje Britanijoje, kuri visuomet kovojo už ES plėtrą, turi būti liautasi diskriminuoti šalis vien dėl to, kad paranku atkreipti į save dėmesį mušant kitus“, – „The Guardian“ citavo J. C. Junckerio pasisakymą per vieną televizijos forumą Austrijoje.

„Esu griežtai nusistatęs prieš požiūrį, tarsi visus lenkus, visus rumunus, visus bulgarus Europos darbo rinkoje sietų bendras mentalitetas, kuris yra nusikalstamas. Tie žmonės dirba ir užsidirba savo atlyginimus“, – pabrėžė Europos Komisijos vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

D. Cameronas sušvelnino savo retoriką, kad reikia apriboti į Didžiąją Britaniją iš kitų ES šalių atvykstančių darbininkų srautą, kai sulaukė šalto Vokietijos kanclerės Angelos Merkel atsako. Tuomet premjero dėmesys nukrypo į pastangas apriboti imigrantų galimybes naudotis lengvatomis.

J. C. Junckeris perspėjo, kad D. Camerono planai gali tapti skaudžiu smūgiu Didžiajai Britanijai.

„Egzistenciškai negali būti keliamas klausimas dėl šios fundamentalios teisės į laisvą darbininkų judėjimą, nes jeigu kelsime klausimą dėl laisvo darbininkų judėjimo, Didžioji Britanija turi žinoti, kad kurią nors dieną bus iškeltas klausimas dėl laisvo kapitalo judėjimo, – sakė jis. – Tai bus galas Londono mokesčių taisyklėms.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D. Camerono biuro atstovas atsakė, kad „Didžiosios Britanijos žmonės turi teisę norėti kontroliuojamos imigracijos ir kad laisvas judėjimas nėra besąlygiška teisė“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų