REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Popiežius Pranciškus, minėdamas vieną svarbiausių religinių švenčių Lotynų Amerikoje, penktadienį paragino savo gimtąjį regioną ieškoti „naujų plėtros modelių“, kurie užtikrintų pagalbą neturtingiems, kenčiantiems ir „teisingumo alkstantiems“ žmonėms.

REKLAMA
REKLAMA

Pontifikas šiuo komentarus išsakė savo homilijoje per spalvingas mišias, per kurias buvo giedama ispanų kalba. Šios pamaldos žymėjo Gvadelupės Mergelės apsireiškimo Meksikoje, tapusio vienu svarbiausių religinių įvykių Lotynų Amerikoje, 483-ąsias metines.

REKLAMA

„Prašome, kad Lotynų Amerikos ateitis būtų kuriama neturtingiesiems ir kenčiantiesiems, tiems, kurie alksta ir trokšta teisingumo“, – sakė argentinietis popiežius, kuris dažnai kritikuoja pasaulio ekonomikos sistemą dėl nesugebėjimo dalytis turtu.

Per mišias Pranciškus taip pat meldėsi už „stabmeldiškos vienkartinio vartojimo kultūros sistemos aukas – tuos, kurie buvo priskirti vergų, išnaudojimo objektų kategorijai arba tiesiog prilyginti šiukšlėms“.

REKLAMA
REKLAMA

Per apeigas Vatikano Šv.Petro bazilikoje skambėjo liaudies muzika ir giedojo choras, taip pat buvo atliktas muzikinis kūrinys „Kreolų mišios“ (Missa Criolla), sukurtas velionio Argentinos kompozitoriaus Arielio Ramirezo (Arielio Ramireso) ir diriguotas jo sūnaus.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų