REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis sako, kad Panevėžio policijos veiksmai bus įvertinti tyrimo metu, tačiau sakyti, kad pareigūnai nereagavo į moters pareiškimą, yra netiesa.

 Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis sako, kad Panevėžio policijos veiksmai bus įvertinti tyrimo metu, tačiau sakyti, kad pareigūnai nereagavo į moters pareiškimą, yra netiesa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai S.Skvernelis teigė penktadienį per Vidaus reikalų ministerijoje surengtą spaudos konferenciją.

REKLAMA

„Ar buvo objektyvių įrodymų sulaikyti tą asmenį, atsakys tyrimas. Policijos departamentas atlieka tyrimą ir atsakys į klausimus“, - sakė S.Skvernelis.

Jis teigė, kad buvo pirminė policijos reakcija ir ji buvo neatidėliojama, tačiau bus aiškinamasi, ar tai, ką padarė policija, pakako pagal gautą informaciją, ar reakcija buvo adekvati.

Moteris, prabilusi apie grasinimus buvo apklausta liudytoja.

„Matote, visą laiką vertinimas po įvykio yra paprastesnis. Ar teisingai, adekvačiai vertino tyrėja tas aplinkybes, kas šiuo atveju buvo išdėstyta, tikrai nenoriu šiandien svarstyti ir dėlioti. Jeigu kažkas pasako, kad man gali būti grėsmė, jeigu tokia grėsmė bus, prašau mane apsaugoti, jeigu ne - surengti profilaktinį pokalbį. Tas ir buvo padaryta. Kita pusė tiesiog visus faktus paneigė“, - sakė S.Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA

Jis teigė, kad paprastai į tokius pareiškimus policija sureaguoja ir asmenis apklausia po trijų-keturių dienų. Šiuo atveju tai buvo padaryta nedelsiant.

Ministras, buvęs policijos generalinis komisaras minėjo, kad Lietuvoje daug buitinių konfliktų, jie dažnai kyla skyrybų metu. Jis pabrėžė, kad sulaikyti tokius asmenis reikia pagrindo, priešingu atveju būtų pažeistos žmonių teisės, jeigu tokie asmenys būtų sulaikomi 48 valandoms.

„Taikyti procesinę prievartos priemonę turi būti pagrindai. Tyrimas pasakys, ar adekvačiai (...).Tikrai nepradėkime to, kad įstatymų trūksta. Kiekvienos aplinkybės vertinimas pagrįstas tam tikrais surinktais įrodymais, jų visuma ir savo įsitikinimu. Pareigūnas, kuris vertina situaciją, tai turi preciziškai įvertinti, nes kiekviena procesinės prievartos priemonė susijusi su žmogaus teisių ribojimu. Negali būti tokie dalykai daromi gandais, prielaidomis ar tiesiog prasimanymais. Dabar kai turime tragišką rezultatą, galime pasakyti - aišku, kitaip reikėjo padaryti“, - kalbėjo S.Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos pareigūnai teigia šią savaitę bendravę su galbūt buvusiai draugei grasinusiu, o vėliau juos abu susprogdinusiu Panevėžio verslininku.

Panevėžio policija skelbia, kad pirmadienio popietę moteris atvyko į Panevėžio apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą ir pranešė, kad buvęs draugas jai netiesiogiai grasina, planuoja su ja susidoroti, tačiau nedetalizavo, kaip.

„Moteris buvo išsamiai apklausta. Apklausoje prašė, nustačius realią grėsmę, imtis priemonių ir užkirsti kelią nusikalstamiems buvusio draugo veiksmams. Nenustačius realaus pavojaus, prašė profilaktiškai pabendrauti su minėtu vyru“, - rašoma policijos pranešime.

REKLAMA

Tą pačią dieną pareigūnai pabendravo su nurodytu vyru ir nusprendė, kad nėra pakankamo pagrindo manyti, jog buvo grasinimų ir grėsmė yra reali.

Policininkų teigimu, pokalbio metu vyras nesukėlė įtarimų, nebuvo nusiteikęs priešiškai, kalbėjo ramiai, nerodė agresijos ar keršto troškimo požymių, kalbėjo realistiškai, pasakojo planus apie išvyką į užsienį. Jis teigė neketinantis vykdyti nusikalstamų veiksmų prieš buvusią draugę.

Pareigūnai pranešė medžiagą užregistravę ir perdavė tolesniam informacijos tikslinimui.

Tuo metu žuvusio vyro draugai žiniasklaidai pasakojo, kad verslininkas turėjo keršto planą nužudyti buvusią draugę, apie tai pranešė policijai. Esą policininkams buvo pasakyta, kad jeigu ką šis vyras užsibrėžia, tą įvykdys. Vyro draugams policininkai esą patarė jų nemokyti. S.Skvernelis sakė, kad per tyrimą paaiškės, ar buvo paimti kitų asmenų paaiškinimai apie galimus grasinimus.

REKLAMA

Kaip skelbta, dėl šio įvykio tarnybinį patikrinimą pavesta atlikti Policijos departamento Imuniteto valdybai. Jai pavesta perimti visą iki šiol Panevėžio policijos surinktą medžiagą ir išsiaiškinti, ar pareigūnai tinkamai sureagavo į gautą informaciją ir ėmėsi tinkamų priemonių.

Ikiteisminį tyrimą dėl sprogimo iš pradžių buvo pavesta atlikti Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams. Tačiau penktadienį policijos generalinio komisaro Lino Pernavo sprendimu ikiteisminį tyrimą perims Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antradienį 9 val. 9 min. Panevėžyje, Rėklių gatvėje, automobilių stovėjimo aikštelėje, užsidegė automobilis „Fiat Bravo“, kuris po to sprogo. Automobilyje rasti apdegę moters ir vyro kūnai.

Spėjama, kad sprogimo židinys buvo automobilio salone, o nelaimė įvyko dėl asmeninių santykių.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų