REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulinio tinklo (World Wide Web), dar žinomo kaip saitynas, išradėjas ketvirtadienį pareiškė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas yra neteisus, sakydamas, kad internetas yra JAV Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) šnipų sukurtas projektas.

REKLAMA
REKLAMA

V.Putinas, buvęs Sovietų Sąjungos KGB šnipas, nesinaudojantis elektroniniu paštu, sakė neapribosiantis Rusijos gyventojų teisės naudotis internetu, bet šių metų balandį jo žodžiai, esą internetas susikūrė iš vieno „CŽV projekto“, pakurstė nerimą Kremlius gali imtis suvaržomosios politikos.

REKLAMA

„Internetas nėra CŽV kūrinys“, – Londone gimęs IT mokslininkas Timas Bernersas-Lee (Timas Bernersas-Li), išradęs saityną 1989 metais, kai griuvo Berlyno siena, sakė naujienų agentūrai „Reuters“, kai buvo paklaustas apie V.Putino pareiškimą dėl CŽV indėlio.

T.Bernersas-Lee sakė, kad internetas buvo išrastas padedant JAV valstybiniam finansavimui, tačiau jį išplatino akademikai.

„Būtent akademinė bendruomenė prijungė prie tinklo savo universitetus – taigi, visa tai sukūrė sumanūs geranoriški žmonės, kurie galvojo, jog tai gera mintis“, – aiškino jis.

T.Bernersas-Lee anksčiau kritikavo Jungtines Valstijas ir Didžiąją Britaniją, kurios esą griauna interneto pamatus savo vykdomomis sekimo programomis. Jis taip pat paragino Kiniją nugriauti savo „didžiąją ugniasienę“ – cenzūros sistemą, ribojančią žmonių prieigą prie interneto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų