REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Amerikos tėveliui patiko jaunos merginos

 Jungtinėse Amerikos Valstijose daugiau kaip 20 moterų kaltina žinomą komiką Bilą Kosbį seksualiniu priekabiavimu ir net pedofilija. Moteris ir mergaites komikas nuskriaudęs beveik prieš pusę amžiaus.

 Jungtinėse Amerikos Valstijose daugiau kaip 20 moterų kaltina žinomą komiką Bilą Kosbį seksualiniu priekabiavimu ir net pedofilija. Moteris ir mergaites komikas nuskriaudęs beveik prieš pusę amžiaus.

REKLAMA

Tapo 19-metėmis

BBC duomenimis į Los Andželo teismą kreipėsi Džudi Hat ir apkaltino dabar jau 77 metų aktorių priekabiavimu... 1974 metais. Pačiai Dž. Hat tada buvo tik 15 metų. Anot moters, ji kartu su vieneriais metais vyresne drauge, tais metais dalyvavo filmavime, kur ir susipažino su aktoriumi. Jis abi paaugles pasikvietė į teniso klubą. Ten garsusis komikas jas nugirdė, o paskui, atsivežęs į vilą, kuriame vyko vakaronė ir fotosesija „Playboy“ žurnalui, atliko seksualinio pobūdžio veiksmus.

Iš teismui pateiktos medžiagos matyti, kad B. Kosbis, matyt, norėdamas apsidrausti nuo nemalonumų, jei kada nors tai iškiltų aikštėn, merginoms liepė parašyti, kad šios jau 19-metės. Dž. Hat teigia, kad incidentas padarė jai sunkią psichologinę traumą ir tapo daugybės fobijų atsiradimo priežastimi.

REKLAMA
REKLAMA

B. Kosbio advokatas neigia komikui pareikštus kaltinimus, tačiau bėda ta, kad aktoriaus aukos viena po kitos vis prabyla apie šio padarytus nusikaltimus.

REKLAMA

Antai, 2005 metais viena moteris B. Kosbį apkaltino išžaginimu. Tada nukentėjusioji teigė, kad B. Kosbis pasinaudojo jos bejėgiška būsena prieš tai sugirdęs jai kažkokių vaistų. Tačiau tais metais byla teismo nepasiekė, nes aktoriui pavyko susitarti su moterimi ir ji atsiėmė savo pareiškimą.

Atsipirko tūkstančiais

Kai tik apie tai buvo informuota plačioji visuomenė, kaltinimai komikui pasipylė kaip iš gausybės rago. Apie tai, kad buvo išprievartautos, papasakojo žurnalistė Džoana Teršis, modelis Dženis Dikinson, aktorė Luiza Moric, medicinos sesuo iš Floridos Tereza Serignezė, „Playboy“ žurnalo modeliai Viktorija Valentino ir Sarita Baterfild ir dar daugiau kaip dešimt moterų. Visos jos papasakojo labai panašų scenarijų. Aktorius joms apgaule sugirdydavo vaistų ir, pasinaudojęs bejėgiška būsena, jas išžagindavo. Tai buvo padaryta 1965-2004 metais. Kaip tik tais metais aktorius buvo pasiekęs savo šlovės viršūnę. Nuoširdaus tėvo vaidmenį atlikęs B. Kosbis tapo labai populiarus tarp moterų ir jos jam davė Amerikos Tėvelio pravardę.

REKLAMA
REKLAMA

Moterų kaltinimus patvirtino ir buvęs studijos darbuotojas, pareiškęs, kad mokėjo aštuonioms moterims, kai B. Kosbis dirbo garsiajame televizijos seriale „Kosbis“ („The Cosby Show“). Ūkio dalies vadybininku Niujorko studijoje, kur buvo filmuojamas šou, dirbęs Frenkas Skotis sakė, kad nuo 1984 iki 1992 metų jis toms moterims, B. Kosbio pavedimu, yra išmokėjęs maždaug po 2000 dolerių kiekvienai. „Jis apkvailino visus, – sakė vadybininkas Niujorko laikraščiui „Daily News“, paaiškindamas, kad B. Kosbis privertė jį ant tų pinigų perlaidų užrašyti savo vardą. – Niekas neįtarė... Jis dangstėsi mano vardu“. Tuo metu skandalą pavyko nuraminti, tačiau, atrodo, kad šį kartą jau kalbama apie visišką legendos žlugimą. „Jis bando tęsti šou, bet žala gali būti neatitaisoma“, – viename pagrindinių savo straipsnių rašė žurnalas „People“. Įžymybių „biblija“ „People“ pažymėjo, kad 2005 metais net 13 moterų aktoriui iškėlė civilines bylas, bet dabar prie tų galimų aukų pareiškimų prisidėjo ir kitų moterų metami kaltinimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atšaukiami pasirodymai

Pats B. Kosbis, kuris iki šiol atsisakinėdavo komentuoti įtarimus, nutraukė tylą. „Žinau, žmonės pavargo nuo to, kad nieko nesakau, bet žmogus neturi atsakinėti į insinuacijas, – sakė jis dienraščiui „Florida Today“. – Žmonės turėtų patikrinti faktus“.

Per vieną paskutiniųjų šou Floridoje B. Kosbis dar buvo sutiktas ovacijomis atsistojus, tačiau kitam savaitgaliui planuotas jo šou Las Vegase buvo atšauktas. Panašūs pranešimai ateina ir iš Arizonos, Naujojo Džersio ir Vašingtono valstijų.

„Atšaukta“, – skelbia raudonas užrašas ant B. Kosbio atvaizdo Vašingtono Jakimos miesto „Capitol Theatre“ interneto svetainėje.

REKLAMA

JAV televizija NBC sustabdė ir naują situacijų komediją su B. Kosbiu. Audra kilo po to, kai komikas Hanibalas Baresas per šou Filadelfijoje pavadino jį „žagintoju“ ir klipas su tuo pasirodymu išplito socialiniuose tinkluose.

Reklaminis triukas?

Dėl jaunystės klaidų JAV pareigūnai persekioja ne vieną įžymybę. Už prieš 15 metų išžagintą paauglį Havajuose bausmė gresia režisieriui ir scenaristui Brajanui Singerui. Pagal tardytojų versiją, 1999 metais B. Singeris septyniolikmetį Maiklą Igeną privertė uostyti kokainą, o kai šis apsvaigo, buvo išžagintas. Ir, kaip dabar teigia M. Igenas (31 m), – ne vieną kartą. B. Singeris jį išžagino ne tik kai ilsėjosi Havajuose, bet ir vėliau, grįžus į Nevadą. Ir tai darė kartu su draugais. M. Igenas svajojo tapti aktoriumi, tad režisierius, pažadėjęs jam aktoriaus karjerą, juo ir naudojosi. Pats B. Singeris neigia tokius kaltinimus ir tvirtina, kad tai pigus reklaminis triukas.

REKLAMA

Grįžta paslapčiomis

Žymiai prasčiau daugybės kino apdovanojimų laimėtojui, režisieriui Romanui Polanskiui. 81-erių režisierius, vaikystėje sugebėjęs pabėgti iš žydų geto Krokuvoje, dabar nebegali nuvažiuoti į JAV, bijo viešai sugrįžti ir į savo tėvynę Lenkiją. Iš JAV jis pabėgo prieš 37 metus, bijodamas bausmės už 13-metės paauglės Samantos Geimer apsvaiginimą narkotikais ir lytinį jos išnaudojimą. R. Polanskis buvo apkaltintas, kad šampanu ir vaistais apsvaigino sutikusią dalyvauti fotosesijoje jo namuose nepilnametę ir ją išžagino. Iš pradžių jam buvo pateikti kaltinimai dėl šešių baudžiamųjų veikų, tarp jų – dėl narkotikais apsvaigintos aukos išžaginimo, vaiko tvirkinimo ir sodomijos. Vėliau režisierius padarė kaltės pripažinimo pareiškimą dėl neteisėtų lytinių santykių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau išduoti bėglį Vašingtono prokurorams atsisakė Prancūzija, tai padarė ir Šveicarija. Prieš ketverius metus ir Lenkijos teisingumo ministerija pranešė, kad R. Polanskiui tėvynėje teismas irgi negresia, mat pagal vietos įstatymus tokiems nusikaltimams po 15 metų yra taikoma senatis. Tiesa, Varšuva nepatvirtino, jog neišduos R. Polanskio JAV, tad režisierius į gimtinę pastaraisiais metais atvykdavo tik dangstydamasis kita pavarde.

Tik faktai

B. Kosbis – garsus amerikiečių komikas, aktorius, dainininkas, knygų autorius, televizijos prodiuseris, pedagogas, muzikantas ir aktyvistas, televizijos kanalui pasiūlęs rodyti paties kurtą ir suvaidintą situacijų komediją apie „juodukų“ šeimyną „The Cosby Show“. Tas serialas ketverius metus iš eilės buvo televizijos šou Nr. 1 ir tapo žiūrimiausiu visų laikų serialu pasaulyje.

REKLAMA

B. Kosbis taip pat žinomas žiūrovams vaidmenimis juostose „Sugrįžimas į Ozo šalį“ („Journey Back to Oz“, 1974), „Džekas“ („Jack“, 1996), „Komikas“ („Comedian“, 2002).

Jis ne kartą buvo apdovanotas „Emi“, „Auksinio gaublio“ ir „Gremi“ premijomis, Holivudo Šlovės alėjoje yra jo žvaigždė, tyrinėtojai jo pavardę yra įrašę tarp 100 labiausiai nusipelniusių afroamerikiečių.

Zbignevas JANKOVSKIS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų