REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininko patarėja Indrė Galvanauskaitė netrukus turės stoti prieš teismą dėl įtarimų dokumento suklastojimu ar disponavimu suklastotu dokumentu.

Šiaulių apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininko patarėja Indrė Galvanauskaitė netrukus turės stoti prieš teismą dėl įtarimų dokumento suklastojimu ar disponavimu suklastotu dokumentu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

I.Galvanauskaitės ir Edgaro Č. byla lapkričio pabaigoje pasiekė Vilniaus apygardos teismą.

„Įvykis prieš 4-5 metus, su darbine veikla niekaip nesusijęs“, - BNS sakė Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vedėja Elena Martinonienė.

REKLAMA

I.Galvanauskaitė iki šiol dirba Teisėjų tarybos nario, Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininko Boleslovo Kalainio patarėja. Nuo pareigų ji nėra nušalinta.

„Aš komentarų neteiksiu. Aš esu nekalta toje byloje, daugiau komentuoti neturėčiau“, - BNS sakė I.Galvanauskaitė. Ji sakė, kad nekomentuos, ar toliau dirbs teisme.

„Kai byla buvo perduota teismui, Šiaulių apygardos teismo vadovas V.Kursevičius, administracija, suvokdami, kad susidariusi situacija kenkia valstybės institucijai, pasiūlė kaltinamajai, kol vyks bylos nagrinėjimas, pereiti į kitas pareigas. Kaltinamoji sutiko būti perkeliama į kitas pareigas. Kitą dieną ji savo prašymą atšaukė. Belieka apgailestauti, kad kol kas nepavyko nepavydėtiną padėtį išspręsti garbingai. Teismas garantuoja, kad bus pasielgta atitinkamai pagal bylos eigą“, - BNS sakė Šiaulių apygardos teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat teigė, kad bylos ikiteisminio tyrimo metu teismas nebuvo gavęs prašymų nušalinti patarėją nuo pareigų.

„Tai dabar gali padaryti bylą nagrinėjantis teisėjas“, - BNS sakė V.Jončas.

I.Galvanauskaitės bylą kurį laiką tyrė Šiaulių apygardos prokurorai ir tyrimą buvo nutraukę. Šių metų sausį tyrimas buvo perduotas Panevėžio apygardos prokuratūrai.

Bylos duomenimis, įtariama, kad I.Galvanauskaitė 2009-ųjų gruodį vienoje iš notarų kontorų Vilniuje nusprendė parduoti įmonės akcijas asmeniui, kuris neturi nuolatinės gyvenamosios vietos. Įtariama, kad netikro dokumento pagaminimą organizavo Edgaras Č.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Notaro darbuotojai, nežinodami apie nusikalstamą veiką, paruošė sutartį, kad akcijų savininkė I.Galvanauskaitė ir parduoda akcijas už tam tikrą sumą.

Akcijų pirkimo-pardavimo sutartyje buvo rašoma, kad 480 paprastųjų vardinių nematerialių akcijų, kurių vertė 48 tūkst. litų, savininkė I.Galvanauskaitė parduoda pirkėjai Jekaterinai G. visas 480 akcijų už 1000 litų.

Įtariama, kad I.Galvanauskaitė, žinodama apie sutartyje įrašytus melagingus duomenis, pasirašė kaip akcijų pardavėja, savo parašu patvirtindama žinomai netikrą faktą, kad ji parduoda Jekaterinai G. visas bendrovės akcijas.

REKLAMA

Kaltintojai teigia, kad tokiu būdu bendrovės direktoriui Edgarui Č. atsirado galimybė imituoti įmonės dokumentų ir turto perdavimą už dokumentų suklastojimą jau nuteistai Jekaterinai G.

Tuo metu pirkėja savo parašu patvirtino, kad prekes gavo. Dingo telefonai, SIM kortelės, įranga.

„Taip, bendrovė „Omnitel“ yra pareiškusi civilinį ieškinį baudžiamoje byloje, kurioje kaltinamieji yra Indrė Galvanauskaitė ir Edgaras Č. „Omnitel“ patirta žala nėra atlyginta. Kol vyksta teismo procesas, plačiau nekomentuojame bylos aplinkybių“, - rašoma telekomunikacijų bendrovės atstovės spaudai Daivos Selickaitės atsakyme BNS.

REKLAMA

BNS žiniomis, bendrovė teigia patyrusi beveik 300 tūkst. litų nuostolį.

Edgaras Č. kaltinamas, kad iššvaistė jo žinioje buvusį didelės vertės turtą ir galimai apgaulingai 2007-2009 metais tvarkė įmonės buhalterinę apskaitą.

Šiaulių apygardos teismas skelbia, kad skyriaus pirmininko patarėja pagal pareigas atrenka skyriaus pirmininkui reikalingus įstatymus ir kitus norminius aktus, teisinę ir kitą informaciją, analizuoja įstatymus ir kitus norminius aktus bei informaciją ir pataria skyriaus pirmininkui įstatymų ir kitų teisės aktų analize, taikymu bei sisteminimu susijusiais klausimais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų