REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai kurie naminio gyvūno netektį priima kaip natūralų dalyką, kiti pasilieka jo mėgstamiausią žaislą ir tyliai parauda, treti tuojau pat lekia įsigyti kitą gyvūną. Tačiau atsiranda norinčių imtis ir radikalių priemonių – klonuoti savo šunį.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rašo iflscience.com, prieštaringai vertinama biotechnologijų laboratorija „Sooam“ Pietų Korėjoje nuo 2006 metų siūlo klonavimo paslaugas už 100 tūkst. dolerių.

REKLAMA

Įmonė įkurta veterinaro ir tyrėjo Woo Suko, kuris buvo pasmerktas ir išmestas iš akademinės institucijos dėl žmogaus embriono tyrimo falsifikavimo. Jam dėl to vis dar iškelti kriminaliniai kaltinimai. Tačiau tai netrukdo jo klestinčiam verslui, kuris klonavo jau 400 šunų, turi maždaug 15 klientų per mėnesį ir plečiasi į JAV bei Jungtinę Karalystę.

„Sooam“ naudoja 50 metų senumo klonavimo metodą – branduolio perkėlimą. Jį naudojant 1996-aisiais gimė ir pirmasis klonas avis Dolly. Klientai neatgauna savo senojo šuns, bet jo identišką dvynį, nors ir jis gali skirtis: pavyzdžiui, dalmatino dėmės gali būti išsidėsčiusios kitaip, šuns charakteris gali būti kitoks.

Nemažai šunų gimsta nesveiki, todėl procedūra kartojama daug kartų. „Sooam“ tvirtina, kad šunų niekada neatsikrato.

Neseniai šie korėjiečiai, nepaisant etinių klausimų, pasirašė sutartį su Rusijos mokslininkais dėl bandymo klonuoti mamutą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų