REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Klaipėdos „Neptūnas“, dviženkle taškų persvara – 82:72 nugalėjęs Stambulo „Galatasaray“ ekipą, priartėjo prie istorinės galimybės patekti į Eurolygos „Top 16“ etapą. Keturias pergales prestižiškiausiame Senojo žemyno turnyre – Eurolygoje turintys neptūniečiai po itin svarbios pergalės rūbinėje džiūgavo ir laidė juokelius.

REKLAMA
REKLAMA

„Kai tokie sirgaliai ir jų tiek daug, tai, manau, kad ir futbolo varžybas laimėtume prieš kokią nors neblogą komandą, - juokėsi „Neptūno“ komandos kapitonas Martynas Mažeika. - Mūsų fanai – fantastiški, jie suteikė labai daug jėgų ir motyvacijos.

REKLAMA

Šias „Neptūno“ rungtynes „Švyturio“ arenoje stebėjo per 5500 krepšinio sirgalių. Kelias valandas prieš rungtynes visi bilietai buvo išpirkti, tad „Neptūno“ klubo administracija ieškojo galimybių pastatyti keliasdešimt papildomų kėdžių.

„Neptūno“ ekipos kapitonas sakė, kad rungtyniauti tokioje atmosferoje – vienas malonumas, tačiau pridūrė, kad norėtųsi ir bent vienos pergalės išvykoje.

„Neišpildėme trenerio iškelto tikslo namuose laimėti visas Eurolygos rungtynes, todėl paskutinės pergalės grupės varžybose teks siekti išvykoje. Apetitas kyla bevalgant. Dar tęsiame Eurolygos kovas ir tuo labai džiaugiuosi. Turime kelias laisvas dienas, tačiau nepoilsiausime, darbuosimės ir ruošimės dvikovai Ispanijoje. Dirbame savo darbą iš širdies, žaidžiame komandinį krepšinį ir galbūt dėl to fortūna mums šypsosi“, - kalbėjo M. Mažeika.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak vieno iš „Neptūno“ lyderių Deivido Gailiaus, nereikia skaičiuoti varžovų pralaimėjimų, o bandyti patiems išsikovoti užtikrintą kelialapį į „Top 16“ etapą.

„Nesame nusiteikę laukti, kaip sužais kitos komandos, ar jų rezultatai bus mums palankūs. Viskas mūsų rankose. Reikia iškovoti pergalę išvykoje Valensijoje ir viskas bus aišku“, - ryžtingai kalbėjo D. Gailius.

„Energingai žaidėme nuo pradžios iki pabaigos, todėl toks ir rezultatas. Mūsų užvedinėti šioms varžyboms tikrai nereikėjo, žinojome jų svarbą. Ir esame labai patenkinti“, - pridūrė D. Gailius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot „Neptūno“ vyr. trenerio Kazio Maksvyčio, komandos papildomai raginti nereikėjo, buvo daug emocijų – net tryško per kraštus.

„Geriau, kai reikia raminti komandą, nei ją bandyti budinti iš miego. Prie tokių žiūrovų, prie tokios atmosferos, susidorojome su įtampą ir iškovojome gražią pergalę“, - džiaugėsi K. Maksvytis.

„Galatasaray“ ekipos vyr. treneris Erginas Atamanas sunkiai rinko žodžius, tačiau pabrėžė, kad neptūniečiai namuose rungtyniauja itin galingai.

„Aikštės šeimininkai turėjo daugiau energijos, jiems pasisekė sustabdyti mūsų pagrindinius žaidėjus. Jų motyvacija laimėti buvo labai stipri, o mums jos trūko, nesusidorojome su įtampa“, – kalbėjo E. Atamanas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų