REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žinių radijas

Apžvelgdamas dviejų metų vyriausybės rezultatus, premjeras Algirdas Butkevičius kaip svarbiausius laimėjimus įvardijo mažėjančias energetinių išteklių kainas, verslo aplinkos pagerinimą, strateginių projektų įgyvendinimą, pasirengimą įsivesti eurą, daugiabučių renovacijos proveržį.

A.Butkevičiaus teigimu, jo vadovaujama Vyriausybė taisė pirmtakų klaidas, ieškojo kaip sutaupyti.

„Laiku buvo sustabdytas saulės elektrinių projektas. Jeigu jis nebūtų buvęs sustabdytas, tai elektros kaina būtų padidėjusi 5 centais už kilovatvalandę. Saulės elektrinių bumas valstybei būtų kainavęs pusę milijardo litų“,- teigė A.Butkevičius.

Pasak premjero, ateinantys metai nebus lengvi dėl geopolitinės situacijos, tačiau tikslai ir toliau išliks tie patys – gerinti Lietuvos ekonominę ir socialinę padėtį, stiprinti ūkį ir gynybines šalies galias, tęsti strateginius projektus.

REKLAMA
REKLAMA

„2015-ieji bus paženklinti baigtais dideliais darbais . Kitų metų pabaigoje pakviesime į elektros jungties su Švedijos „NordBalt“ atidarymą. Šis elektros tiltas Lietuvai sudarys sąlygas pirkti energiją iš Šiaurės Europos šalių, kurios turtingos vandens išteklių. Statybos darbai prasidėjo šių metų pavasarį ir per pusmetį yra atlikta du trečdaliai darbų ir 2015-ųjų gruodį bus pradėta eksploatuoti Lietuvos ir Lenkijos jungtis „LitPolink“, kurios galia yra 500 megavatų. Taip pat magistralinio dujotiekio Klaipėda – Kuršėnai antrosios linijos statyba turėtų būti užbaigta kitų metų pabaigoje“,- sakė A.Butkevičius.

Premjeras pripažino, jog buvo padaryta klaida neskiriant pakankamai dėmesio kalbantis su visuomene dėl skalūninių dujų žvalgybos ir gavybos. Ši klaida esą bus taisoma ir skelbiamas naujas konkursas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų