REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Portalas znak.com praneša, kad Rusijoje kalintis 44 metų Romas Zamolskis šiuo metu yra Jekaterinburgo pataisos namų ligoninėje. Pranešama, kad vyras bandė nusižudyti.

Portalas znak.com praneša, kad Rusijoje kalintis 44 metų Romas Zamolskis šiuo metu yra Jekaterinburgo pataisos namų ligoninėje. Pranešama, kad vyras bandė nusižudyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl tokio bandymo jį teko pririšti prie ligoninės lovos, teigiama portale. Prieš bandymą pasitraukti iš gyvenimo R.Zamolskis bandė perduoti žinutę savo žmonai su panašiu tekstu: „Išvažiuok, nelauk manęs, aš jau lavonas“

REKLAMA

 

R. Zamolskis buvo sulaikytas šių metų rugpjūčio 16 d. Rusijos spaudos teigimu, lietuvis buvo pasikeitęs vardą, pavardę ir net turėjo naują pravardę. Į Uralą jis atvyko esą 2002 metais su bendru Jurijumi Jelpanovu, su kuriuo susipažino Karaliaučiuje. J.Jelpanovas kilęs iš Sverdlovsko srities, vadovavo nusikaltėlių grupuotei. 2011 metais jis buvo sulaikytas ir nuteistas 14 metų. Po to R.Zamolskis kurį laiką buvo dingęs iš teisėsaugos akiračio.

REKLAMA
REKLAMA

R.Zamolskis įtariamas nusikaltimus daręs ir Rusijoje. Jis įtariamas ginkluotais plėšimais, ginklų pagrobimu, dalyvavimu užgrobiant verslo įmones. Įtariama, kad lietuvis Urale galėjo įvykdyti ir žmogžudysčių.

Interpolas dar prieš ketverius metus interneto svetainėje paskelbė ieškomiausių nusikaltėlių sąrašą, į kurį įtrauktas ir R.Zamolskis.

Policija R.Zamolskį gaudo nuo 2001 metų, kai jis paspruko per įkaitų vadavimo operaciją Panevėžyje. R.Zamolskis ir jo bendras 25 metų Virginijus Savickis apšaudė juos persekiojusius policijos pareigūnus. Sužeistam R.Zamolskiui pavyko pasprukti nuo pareigūnų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu V.Savickis su dviem įkaitais - 14-mečiu Aleksandru Špilevojumi ir 60-mete Bronislava Varnyte - buvo užsibarikadavęs jos bute. Po 15 valandų trukusio įkalinimo įkaitus išvadavo „Aro“ pareigūnai. Operacijos metu V.Savickis buvo nukautas.

Abu nusikaltėliai buvo pripažinti psichikos ligoniais. Jie įtariami nužudę tris žmones Kaune ir pasikėsinę į policijos pareigūnus Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje.

Taip pat manoma, kad šie nusikaltėliai Vilniuje prie parduotuvės „Maxima bazė“ sužeidė Lietuvos žemės ūkio inkasatorių ir pagrobė apie 70 tūkst. litų.

Abu įtariamieji anksčiau buvo teismo pripažinti įvykdę sunkius nusikaltimus ir priverstinai gydyti psichiatrijos ligoninėse, nes buvo nepakaltinami. V.Savickis vėliau iš psichiatrijos ligoninės buvo paleistas, o R.Zamolskis - pabėgo.

____________________

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų