REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Kavinė „Mano guru“ Vilniaus gatvėje – 10 metų veiklos

5 įgyvendinti socialiniai projektai, apie 250 grįžusių į gyvenimą žmonių

Kavinė „Mano guru“ Vilniaus gatvėje: čia skanius patiekalus galima suderinti su parama idėjai – padėti žmonėms kovoti su priklausomybe ir integruotis į visuomenę. Šioje kavinėje įgyvendinamas socialinis projektas gyvuoja 10-metį.

Kavinė „Mano guru“ Vilniaus gatvėje: čia skanius patiekalus galima suderinti su parama idėjai – padėti žmonėms kovoti su priklausomybe ir integruotis į visuomenę. Šioje kavinėje įgyvendinamas socialinis projektas gyvuoja 10-metį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pasiūliau Prahoje matytą idėją įgyvendinti Vilniuje, todėl ir dabar man labai rūpi, kaip sekasi projekto darbuotojams ir dalyviams. „Mano guru“ tapo keliu atgal į normalų gyvenimą žmonėms, kovojantiems su pražūtinga priklausomybe nuo narkotikų, taip pat tapo ir populiaria vilniečių susitikimų, kur galima užkąsti ir pasikalbėti be alkoholio, kur rūkyti buvo draudžiama dar gerokai anksčiau nei prieš priimant tai daryti draudžiančius įstatymus“, – sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

REKLAMA

Pasak mero, „Mano guru“ veikla įrodė, kad socialinis projektas gali ir žmonėms padėti, ir būti pelningas.

Socialinė įmonė „Mano Guru“ bendradarbiauja su kitomis organizacijomis, dalijasi savo erdve: eksponuoja vitrinose pradedančiųjų jaunų menininkų, fotografų darbus, savaitgaliais salotų bare renkasi ūkininkai – vyksta ekologiškų produktų turgelis.

„Vieni ateina todėl, kad palaiko mūsų socialinę idėją, o kiti todėl, kad jiems patinka mūsų maistas ir aptarnavimas. Smagu, kai tie, kuriems skanu, pradeda palaikyti socialinę idėją, o tiems, kurie palaiko socialinę idėją, pasidaro skanu“, – sako salotų baro „Mano guru“ ir jo veiklą organizuojančios VšĮ „Socialiniai paramos projektai“ vadovė Reda Sutkuvienė.

REKLAMA
REKLAMA

„Mano guru“ – tai 10 metų sėkmingos veiklos, 5 įgyvendinti ar dar vykstantys ES lėšomis finansuojami socialiniai projektai, per 300 dalyvių, iš kurių 80 procentų sėkmingai integravosi į darbo rinką ir nebepriklauso nuo šalpos mechanizmų. Žmonės, sergantys priklausomybėmis, grįžę iš įkalinimo įstaigų ar priklausantys socialinės rizikos šeimoms, po reabilitacijos šiandien kuria šeimas ir dirba reklamos, statybų, restoranų versle ir kitose srityse.

Vykdant veiklas, paramos sulaukiama iš Vilniaus miesto savivaldybės, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, Europos socialinio fondo. „Mano Guru“ iniciatyva yra viena iš nedaugelio tęstinė ir sėkmingai veikianti socialinės ir darbinės reintegracijos programa Lietuvoje, nuolat minima kaip išskirtinė ir sulaukianti vietinių bei tarptautinių apdovanojimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Man didžiausiu įvertinimu yra projekte dirbusių žmonių padėka ir šypsenos jų sveikai atrodančiuose veiduose. Norėtųsi, kad „Mano guru“ būtų sektinu pavyzdžiu, kad būtų kuo daugiau panašią misiją turinčių vietų Vilniuje, o miestas pasirengęs paremti tokią misiją, padėti plėstis šiam projektui. Jį galima įgyvendinti ir kituose Lietuvos miestuose, o „Mano guru“ darbuotojai, projekto rėmėjai, dalyviai mielai pasidalintų savo patirtimi, – tai pasiteisina ir aktualu“, – sakė Vilniaus meras.

Vienu metu „Mano guru“ kavinėje mokosi ir dirba 8–15 programos dalyvių. Dalyvavimo projekte laikotarpis – šeši mėnesiai. Projekto metu dalyviai įgauna socialinių ir darbinių įgūdžių, darbo patirties ir darbdavio rekomendaciją. Daugiau kaip 80 proc. reintegracijos projektų dalyvių įsidarbina.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų