REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po peties operacijos sveikstantis Mantas Kalnietis jau pametė skaičių, kiek žmonių jo klausė apie sveikatos būklę. Ir nors jo petys gyja greičiau nei prognozavo gydytojai, aikštėje Kalnietis dar nesijaučia drąsiai, rašo basketnews.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį dalyvaudamas tinklalapio „Kas vyksta Kaune“ rengiamuose „Kitokiuose pasikalbėjimuose“, Kalnietis atvirai kalbėjo apie reabilitacijos procesą, jaunystę ir žvaigždžių ligą bei kelionę namo su Vilniaus „Lietuvos rytu“. Į pokalbį Kalnietis atvyko tiesiai iš treniruotės su „Žalgirio“ dubleriais, su kuriais jis pradėjo profesionalo karjerą.

REKLAMA

„Baimės dar labai daug, – apie savo potyrius aikštėje kalbėjo Kalnietis. – Bet lenkiu gydytojų grafiką, sportuoju aikštėje. Gydytojai sakė, kad po tokios operacijos praėjus tiek laiko, žmonės sunkiai užsideda striukę. Man vis geriau, gydytojų dėka skausmas tik mažėja.“

Anot krepšininko, visi jo pažįstami taip dažnai klausinėja apie traumą, kad jis kurį laiką net skaičiavo tokių žmonių kiekį.

„Bandžiau skaičiuoti, bet ties kelišimtuoju pamečiau skaičiau. Nors norėjau su tūkstantuoju nusifotografuoti“, – šypsojosi įžaidėjas.

REKLAMA
REKLAMA

Treniruotėse patarimų Kalniečiui retkarčiais dalija ir Šarūnas Jasikevičius. Anot Kalniečio, Lietuvos krepšinio legendos pamokos – labai vertingos.

„Per savo karjerą esu turėjęs tik vieną trenerį, kuris akcentuotų panašius dalykus kaip Šaras. Esu labai tuo patenkintas, manau, ateity tas labai pravers, – kalbėjo Kalnietis. – Manau, kad ir „Žalgirio“ jauni įžaidėjai turi labai geras sąlygas tobulėti, nes gauna daug gerų pamokų.“

Kalnietis juokavo, kad tapti įžaidėju nusprendė tada, kai pamatė, kad Lietuvoje nėra kam pakeisti Jasikevičiaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kai man buvo 15 ar 17 metų, pažiūrėjau, kad nėra įžaidėjo ir nusprendžiau juo būti. Kitų pozicijų krepšininkų yra daug, o čia nėra, tai lengvesnis kelias“, – juokėsi Kalnietis, kelis kartus pademonstravęs, kad humoro jausmu nenusileidžia laidos vedėjui, komikui Justui Jankevičiui.

Kaunietis atskleidė, kad žaisdamas mokykloje per vienas rungtynes yra įmetęs 86 taškus ir tai yra jo rezultatyvumo rekordas. Krepšininkas prisipažino sirgęs žvaigždžių liga, kai būdamas 19 metų pateko į Kauno „Žalgirį“, o 20-ies – į rinktinę.

REKLAMA

„Tai supratau tik po kelių metų, tada atrodė, kad viskas buvo normalu. Bet žvaigždžių liga tikrai sirgau. Gal man tik jos simptomai buvo lengvi, sirguliuodamas ja, stengiausi daryti savo darbą“, – kalbėjo Kalnietis.

Jis sakė matęs ne vieną pavyzdį, kai užriesta nosis ar sunki trauma sugriovė ne vieną perspektyvią karjerą. Kalnietis susilaukė klausimų, ar žaistų Vilniaus „Lietuvos ryte“, tačiau užuot leidęsis į diskusijas šia tema, papasakojo apie gražų „Lietuvos ryto“ poelgį.

„Pernai man gimė sūnus ir tada „Lietuvos rytas“ kaip tik buvo Krasnodare. Po rungtynių jie grįžinėjo namo privačiu lėktuvu ir esu labai dėkingas Martynui Purliui, kad pasiėmė mane į lėktuvą ir galėjau kartu grįžti į Lietuvą“, – papasakojo Kalnietis. Krepšininko reabilitacija truks iki sausio pabaigos – vasario pradžios. Po šio sezono baigiasi jo kontraktas su Krasnodaro „Lokomotiv“ komanda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų