REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį „Nemuno žiede“ vykusiame trečiajame „NemunRing Winter Games“ etape gamta nepagailėjo dalyviams staigmenų – pirmoji prie starto stojusi priekiniais varomais ratais automobilių klasė susidūrė su trasą kaustančiu plikledžiu, todėl lenktynininkams teko parodyti visą savo meistriškumą, kad ne tik parodytų geriausią rezultatą, bet ir neišslystų iš trasos.

REKLAMA
REKLAMA

Geriausiai, jau kone tradiciškai, su gamtos išdaigomis ir organizatorių užmačiomis taikstytis pavyko Justinui Akeliui su žaliuoju „Honda Civic“. Net dešimčia sekundžių savo artimiausią konkurentą Vidą Valucką su „Renault Clio“ aplenkęs kaunietis užsitikrino savo pranašumą ir bendroje įskaitoje. Po varžybų kalbinti „PRO2“ klasės dalyviai savotiškai džiaugėsi, kad Justinas nusprendė nelaukti ir nedalyvauti šioje klasėje, nes su jo dalyvavimu pozicijos neabejotinai būtų persiskirstę. Puikų rezultatą taip pat pademonstravo trečioje vietoje likęs Tomas Buškevičius, taip pat pilotavęs „Hondą Civic“. Vis už apdovanojimų pakylos liekantis alytiškis šįkart galėjo džiaugtis netik nugalėtojo taure, bet ir varžybų rėmėjų prizais.

REKLAMA

Rytui įsibėgėjus prie starto linijos stojo visais keturiais ratais varomų automobilių klasė. Plikledžiui kiek pratirpus, šie dalyviai jau galėjo rizikuoti naudoti vasarines padangas, tad rezultatai stipriai pagerėjo. Neaplenkiamas buvo „Subaru Impreza“ pilotuojantis Simonas Urbonas. Šis jaunuolis jau antrus metus gąsdina „AWD“ klasės senbuvius savo drąsiais ir greitais važiavimais, taip po truputį išstumdamas senuosius „Quattro“ mėgėjus iš rezultatų lentelės viršaus. Antrą ir trečią vietas pasidalino Panevėžio atstovai – Mantas Morkis ir Karolis Žiedavičius. Abu pilotavo „Mitsubishi Lancer Evo“ automobilius.

REKLAMA
REKLAMA

Trasai visiškai išdžiūvus į ją buvo pakviesti ir galine ašimi varomi automobiliai. Šiems sukinėjantis greitais ir slidžiais posūkiais, puikų rezultatą pademonstravo Gytis Vaitulionis su limuzinu „Mercedes Benz CSL AMG“. Keliuose važiavimuose susidūręs su techninėmis problemomis, Gytis sugebėjo susiimti ir parodyti vieną iš tiesų įspūdingą rato įveikimo laiką. Jam įkandin dar vienas Panevėžio atstovas - Darius Jakštonis. Jis šiam renginiui savo automobilio priekį padabino mėlynos šviesos lemputėmis, kurių mirksėjimas primena kelių policijos automobilio įspėjamuosius signalus. Paklaustas, kodėl pasirinko tokį apšvietimą, Darius juokavo, kad tai tarsi motyvuojanti priemonė Gyčiui Vaitulioniui važiuoti greičiau. Akivaizdu, kad lenktynių dalyviai tikrai nestokoja humoro jausmo ir geros nuotaikos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dienai įpusėjus ir trasoje likus tik profesionalams pasirodė tikrieji meistrai. „PRO2“ ir „PRO4“ klasių dalyviai demonstravo labai aukštą tempą. Pirmas tarp dviem ratais varomų automobilių buvo Alytaus garbę ginantis Tomas Buškevičius, antrąją ir trečiąją vietas pasidalino Panevėžio duetas - Gytis Vaitulionis ir Darius Jakštonis.

„PRO4“ klasėje vėl neaplenkiamas buvo Simonas Urbonas, antrąją vietą iškovojo vyresnysis Gerdžiūnų dinastijos atstovas Vincas su „Subaru Impreza WRX Sti“, trečiąją – Algirdas Gelžinis. Reikėtų paminėti, jog būtent pastarieji du ekipažai sekmadienius „Nemuno žiede“ leidžia išties šeimyniškai – Vincas savo „Subaru“ vairu dalinasi su sūnumi Gyčiu, o Algirdas su sūnumi Andrium į trasą nepatingi atsigabenti visų trijų šeimai priklausančių automobilių: „Suzuki Swift“ dalyvavimui „FWD“ klasėje, „Mazda Miata“ dalyvavimui „RWD“ klasėje ir „Subaru Impreza WRX Sti“ dalyvavimui „AWD“ klasės važiavimams. Šis duetas pripažįstamas tikrais „NemunRing Winter Games“ entuziastais ir tampa puikiu pavyzdžiu netik sportine, bet ir smagaus laisvalaikio praleidimo prasme.

Ketvirtasis „NemunRing Winter Games“ etapas į trasą grįš prieš pat žiemos šventes – gruodžio 21 dieną. Sportininkai ir organizatoriai labai laukia sniego. Tikėkimės, kad šis etapas bus itin žiemiškas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų