REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pensijas būtų galima kompensuoti per vienerius metus, bet tai turėtų būti daroma papildomai skolinantis, o to daryti neketinama, sako premjeras.

Pensijas būtų galima kompensuoti per vienerius metus, bet tai turėtų būti daroma papildomai skolinantis, o to daryti neketinama, sako premjeras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pensijas kompensuoti būtų galima, bet skolintomis lėšomis. Grįžti į tuos laikus, kai skolintomis lėšomis didintos pensijos, yra visiškai neteisingas kelias. Valstybės skolą mes esame numatę mažinti. Toks pasiskolinimas tarptautinėje finansų rinkoje iš karto sulauktų reakcijos, ir mūsų skolinimosi sąlygos iš karto pablogėtų“, - antradienį susitikęs su opozicine Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija sakė premjeras.

REKLAMA

Tuo metu opozicijos lyderis Andrius Kubilius pabrėžė, kad pensijų kompensavimas būtų ne tęstinės, o vienkartinės išlaidos, tad būtų racionaliau skolintis visą kompensacijoms reikalingą sumą, ypač kai neaišku, kokios kitais metais bus skolinimosi sąlygos dėl geopolitinės padėties.

„Lietuvai skolinimosi sąlygos kitų metų pabaigoje gali būti blogesnės, todėl visą sumą pensijoms kompensuoti reikia dabar. Visas kompensavimas yra numatytas, kol deficitinis biudžetas, iš skolintų lėšų“, - kalbėjo A.Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybės vadovas savo ruožtu tvirtino, kad pensijos kompensuojamos ne iš skolintų lėšų. A.Kubilius kėlė versiją, kad socialdemokratai siekia pensijų kompensavimą ištęsti laike, kad būtų arčiau rinkimų.

Konservatoriai siūlo sumažintas pensijas grąžinti 2015 metais, o ne dalimis per 2015 ir 2016 metus, nors sprendimas jas išmokėti per dvejus metus priimtas jau anksčiau.

Per krizę sumažintos pensijos pradėtos kompensuoti ketvirtą šių metų ketvirtį ir toliau bus išmokamos per dvejus metus. Numatoma, kad tam reikės maždaug 450 mln. litų: šiemet - apie 90 mln. litų, o 2015 ir 2016 metais - po 180 mln. litų.

2010-2011 metais dėl ekonominės krizės buvo sumažintos visos 650 litų viršijusios pensijos.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų