REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį Dubajuje (JAE) vykusiame antrajame pasaulio regbio-7 serijos etape fantastišką žaidimą pademonstravo ir visus varžovus tiesiog nuo kelio nušlavė Pietų Afrikos Respublikos (PAR) rinktinė.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtfinalyje PAR regbininkai 40:0 nepasigailėjo Argentinos komandos, pusfinalyje net 28:0 sutriuškino praėjusių metų pasaulio regbio-7 serijos čempionę Naujosios Zelandijos rinktinę, o finale taip pat įspūdingu rezultatu 33:7 nugalėta Australijos ekipa.

REKLAMA

Pietų afrikietis Seabelo Senatla finale atliko du žeminimus, dar vieną pridėjo Kwagga Smithas, kuris pusfinalyje pasižymėjo "hat-trick'u", ir PAR rinktinė bendroje pasaulio serijos įskaitoje su 37 taškais pakilo į antrąją vietą. Lyderės poziciją išsaugojo Fidžio rinktinė, kuri Dubajuje užėmė trečiąją vietą. Fidžis atkakliame pusfinalyje po pratęsimo 24:29 nusileido Australijai, o mažajame finale 26:12 nugalėjo vėl be medalių likusią Naujosios Zelandijos komandą.

REKLAMA
REKLAMA

Į trečiąją vietą bendroje įskaitoje pakilo Australijos rinktinė su 29 taškais. Naujoji Zelandija atsidūrė ketvirtoje pozicijoje (28 tšk.). Praėjusio etapo sidabro laimėtoja Samoa komanda Dubajuje liko tik devinta.

"Nežaidėme savo geriausio žaidimo Australijoje, bet šįkart turėjome fantastišką turnyrą, - džiaugėsi PAR rinktinės kapitonas Kyle'as Brownas. - Sunkiai dirbome gynyboje abi dienas ir tai daug ką reiškia".

"Mums patekimas į finalą kainavo labai daug pastangų. Parodėme savo stiprų charakterį nugalėdami Fidžio komandą", - sakė Australijos rinktinės treneris Geraintas Johnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitą savaitgalį būtent PAR vyks trečiasis pasaulio regbio-7 serijos etapas.

Septynios gražiausios turnyro atakos:

Gražiausi antros dienos epizodai:

Gražiausi pirmos dienos epizodai:

Šių metų pasaulio serijoje yra kovojama dėl keturių kelialapių į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. 2016 metais regbis-7 debiutuos olimpinių žaidynių programoje.

Pasaulio serijos turnyrai vyksta devyniose valstybėse ir vadinasi „HSBC World Series“. Kiekviename etape kovoja 16 rinktinių suskirstytų į keturias grupes. Už pirmąją vietą ture suteikiami 22 taškai, už antrąją vietą – 19, už trečiąją – 17 taškų.

REKLAMA

Pasaulio serijos turnyro lentelė po antrojo etapo:

1. Fidžis 39 tšk.

2. Pietų Afrika 37

3. Australija 29

4. Naujoji Zelandija 28

5. Samoa 27

6. Anglija 27

7. Argentina 25

8. Velsas 20

9. Škotija 17

10. Prancūzija 14

11. JAV 13

12. Portugalija 10

13. Kanada 6

14. Kenija 4

15. Japonija 2

16. Brazilija 1

17. Amerikos Samoa 1.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų