REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijai daugiau nei dvi savaites sugriežtintai tikrinant Lietuvos vilkikus, lietuviškų automobilių srautas į Rusiją pradėjo judėti ne per Latviją, o per Baltarusiją, teigia vežėjų asociacijos vadovas. Tu metu Muitinės departamento vadovas padidėjusias eiles Baltarusijos pasienyje sieja su prieššventiniu laikotarpiu.

REKLAMA
REKLAMA

„Situacija nesikeičia, Latvijos-Rusijos pasienyje toliau taikoma pilna kontrolė, bet ten labai mažai lietuviškų vilkikų važiuoja. (...) Per Baltarusiją važiuojam - baltarusiai netaiko mums sugriežtintos patikros, o Baltarusijos-Rusijos pasienyje, kadangi vieninga muitų sąjunga, nėra patikrų“, - BNS teigė vežėjų asociacijos „Linava“ vadovas Algimantas Kondrusevičius.

REKLAMA

Pasak jo, dėl to padidėjo eilės Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje: „Čia tiesiog persigrupavo srautas, nes daugiau per Baltarusijos-Lietuvos pasienį važiuoja“.

Pirmadienį Lietuvos-Baltarusijos pasienyje laukė 461 vilkikas: Lavoriškėse - 200, Medininkuose - 81, o Šalčininkuose - 80 vilkikų.

Tačiau pasak A.Kondrusevičiaus, nors eilės ir pailgėjo, jos neprilygsta eilėms, kurios prieššventiniu laiku nusidriekdavo ankstesniais metais. Anot jo, taip yra, nes sumažėjo krovinių srautas - klientai atsisako lietuviškų bendrovių dėl Rusijos taikomų patikrų. „Linavos“ vadovas negalėjo pasakyti, kiek vilkikų dabar vyksta į Rusiją, tačiau TIR knygelių išduota maždaug 2 tūkst. mažiau.

REKLAMA
REKLAMA

„Anksčiau per mėnesį išduodavome 12-12,5 tūkst. TIR knygelių, o lapkritį - nepilnai 10 tūkst. Tai tas sumažėjimas, sakyčiau, bent 20 proc.“, - teigė A.Kondrusevičius.

Muitinės departamento vadovas Antanas Šipavičius BNS taip pat teigė, kad Rusija ir toliau taiko sugriežtintą patikrą, o padidėjusias eiles Baltarusijos pasienyje siejo su prieššventiniu laikotarpiu.

„Su prieššventiniu laikotarpiu padidėjimas susijęs. Srautas tokiu metu visada padidėja, o pralaidumas nėra toks, kad galėtume kompensuoti srautą“, - BNS aiškino A.Šipavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Automobilių iš Lietuvos patikrą Rusija sugriežtino lapkričio 21 dieną.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija Rusijos veiksmus pavadino „diskriminacine praktika“, teigdama, kad lietuviški lengvieji ir kroviniai automobiliai susiduria su dirbtinai kuriamais sunkumais. Rusijos muitinės vadovas savo ruožtu pareiškė, kad patikra sugriežtinta, nes per Lietuvą į Rusiją gabenama uždrausta ES produkcija.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų