REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Egiptas patvirtino, kad lietuviška jautiena atitinka visus reikalavimus, todėl galės būti įvežama į šią valstybę.

REKLAMA
REKLAMA

Žemės ūkio ministerija pranešė, kad Lietuvos Veterinarijos tarnyba artimiausiu metu ketina pasikviesti Egipto pareigūnus ir aptarti procedūras, kurias dar reikia atlikti.

REKLAMA

„Šiuo metu gyvulininkystė – tai viena iš prioritetinių žemės ūkio šakų, todėl daug dėmesio skiriama galvijų auginimui. Lietuvos gaminiai visuomet buvo ir yra aukštai vertinami pasaulinėse rinkose, o gautas patvirtinimas iš Egipto dėl jautienos – tai puikus įrodymas, kad Lietuva gali patekti į mums kol kas mažai žinomas rinkas“, – pranešime sakė žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

Pasak pranešimo, Lietuvos skerdykloms turi būti išduoti pažymėjimai patvirtinantys, kad jos atitinka halal reikalavimus - gyvuliai paskersti pagal musulmoniškus reikalavimus. Lietuvos musulmonų sunitų dvasinis centras – Muftiatas taip pat turi išduoti lietuviškai produkcijai halal sertifikatus.

REKLAMA
REKLAMA

Anot ministerijos, iki šiol į Egiptą daugiausiai eksportuoti kviečiai, perdirbtas tabakas, lieso pieno milteliai, krabų lazdelės, išrūgų milteliai, pašariniai augalai.

Nuo kitų metų Lietuvoje įsigalioja gyvūnų gerovės įstatymo pataisa, kuri leidžia atlikti ritualinį skerdimą, kurio reikia, norint mėsą tiekti musulmonams ir žydams.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų