REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Nacionalinė teismų administracija (NTA) pritrūko lėšų teisėjų valstybinėms pensijoms.

Lėšų trūkumas einamosioms valstybinėms pensijoms atsirado dėl pagal teismų sprendimus iš to paties fondo mokėtų kompensacijų už sumažintas pensijas, BNS nurodė NTA.

REKLAMA
REKLAMA

Finansų ministerija šią savaitę parengė nutarimo projektą, pagal kurį iš Vyriausybės rezervo NTA numatoma papildomai skirti per 318 tūkst. litų.

REKLAMA

Iš jų daugiau kaip 53 tūkst. litų atiteks buvusiam Kauno apygardos teismo teisėjui Eduardui Monkevičiui, kuriam šią sumą spalį priteisė Vilniaus apygardos administracinis teismas. Beveik 34 tūkst. litų gaus taip pat Kauno apygardos teisme teisėjavęs Jonas Gaidukevičius - jam palankų sprendimą Vilniaus apygardos administracinis teismas priėmė rugsėjo pabaigoje.

Per 230 tūkst. litų NTA skirta iš dalies padengti pagal ankstesnius teismų sprendimus teisėjams išmokėtas kompensacijas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak NTA, vykdydami Konstitucinio Teismo nutarimą, teismai priteisia skirtumą tarp mokėtinos ir išmokėtos teisėjų pensijos sumos - taip susidarė 230 tūkst. 700 litų trūkumas einamosioms valstybinėms pensijoms.

Į pensiją išėjusiems teisėjams mokama ne tik senatvės pensija, bet ir teisėjų valstybinė pensija. Per krizę valstybinės teisėjų pensijos buvo sumažintos, tačiau Konstitucinis Teismas pripažino teisėjų pensijų dydžio ribojimus prieštaraujančius Konstitucijai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų