REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Rūta Meilutytė apgynė pasaulio čempionės titulą: iškovojo auksą 50 m krūtine rungtyje

pateko į 100 m kompleksinio plaukimo rungties finalą

Pasaulio plaukimo čempionate trumpame (25 m) baseine olimpinė ir pasaulio čempionė Rūta Meilutytė 50 m krūtine rungties finale iškovojo aukso medalį.

Pasaulio plaukimo čempionate trumpame (25 m) baseine olimpinė ir pasaulio čempionė Rūta Meilutytė 50 m krūtine rungties finale iškovojo aukso medalį.

REKLAMA

Distanciją lietuvė įveikė per 28,84 sek. Pagrindinė varžovė, sezono lyderė Alia Atkinson iš Jamaikos buvo antra – 28,91 sek. Trečia liko olandė Moniek Nijhuis – 29,64 sek.

Geriausia Lietuvos plaukikė vos atgaudama kvapą džiaugėsi savo pasiektu rezultatu.

„Jo... Tikrai reikėjo man kažko pozityvaus, kad žinočiau, jog einu gera linkme treniruotėse ir sėkmingai ruošiuosi ateinančiam pasaulio čempionatui“, – po auksinio finišo kalbėjo R. Meilutytė.

Pasaulio plaukimo čempionatas, apie kurį kalba R. Meilutytė, vyks kitų metų vasarą Kazanėje, Rusijoje. Šis čempionatas vyks ilgajame baseine (50 m), sportininkai jame kovos ir dėl vietų 2016-ųjų olimpinėse žaidynėse Rio de Žaneire.

REKLAMA
REKLAMA

Pusfinalyje R. Meilutytė plaukė greičiau – 28,81 sek. ir pagerino čempionatų rekordą. Iki planetos rekordo, priklausančio amerikietei Jessicai Hardy, Lietuvos sportininkei pritrūko vos 0,01 sek.

REKLAMA

Pusfinalyje buvo penkta

Praėjus valandai po 50 m krūtine finalo Lietuvos sportininkė dar varžėsi 100 m kompleksiniu būdu rungties pusfinalyje. Tarp visų pusfinalio dalyvių R. Meilutytė buvo penkta ir iškopė į finalą.

Lietuvos plaukikė distanciją įveikė per 58,84 sek. Greičiausiai pusfinalyje plaukė britė Siobhan-Marie O`Connor – 57,66 sek.

Rungties finalas, kuriame varžysis aštuonios sportininkės, vyks penktadienį vakare.

Šalies vadovai pasveikino auksą pasaulio čempionate iškovojusią R.Meilutytę

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir premjeras Algirdas Butkevičius pasveikino plaukikę Rūtą Meilutytę, Katare vykstančiame Pasaulio plaukimo čempionate iškovojusią auksą 50 metrų plaukimo krūtine finale.

REKLAMA
REKLAMA

„Mieloji Rūta, visa Lietuva didžiuojasi Tavo valia ir ištverme, žavisi Tavo paprastumu ir mokėjimu būti savimi. Tikime, kad visada jauti didžiulį palaikymą, kuris padrąsina ir įkvepia plaukti už save, už kiekvieną iš mūsų, už mūsų visų Lietuvą“, – sakoma prezidentės sveikinime.

Premjeras plaukikei linkėjo puikių startų ir čempiono vardo vertų finišų. „Tegul dar ne kartą, taip pat ir šiame čempionate, tavo garbei skamba Lietuvos himnas“, – teigė premjeras.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų