REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Panevėžyje į antrąją Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) projekto „Talentų U15 karta“ stovyklą trims dienoms renkasi talentingiausi Lietuvos keturiolikmečiai. Aukštaitijos sostinėje po 14 berniukų ir mergaičių ne tik tobulins savo krepšinio įgūdžius, bet ir sužais tarptautines rungtynes su bendraamžiais iš Latvijos.

REKLAMA
REKLAMA

„Šios stovyklos metu jaunimą mokys ir patarimus dalys geriausi Lietuvos krepšinio specialistai, tarp kurių bus ir Lietuvos nacionalinių vyrų ir moterų rinktinių vyr. treneriai Jonas Kazlauskas ir Mantas Šernius. Tai suteiks jauniesiems talentams motyvacijos dar labiau tobulėti ir lavinti savo įgūdžius siekiant patekti į pagrindines šalies rinktines”, – sakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

REKLAMA

Be nacionalinių rinktinių strategų stovykloje taip pat dirbs treneriai Saulius Štombergas, Aurimas Jasilionis, Egidijus Ženevičius, Lietuvos vyrų rinktinės kinezioterapeutas Petras Mikučionis.

Patarimus dalys ir „Talentų U15 kartos“ ambasadorius Ramūnas Šiškauskas.

„Talentų U15 karta“ projekto tikslas – tobulinti individualius jaunųjų krepšininkų bei krepšininkių sugebėjimus ir krepšinio įgūdžius. Panevėžyje 2000 m. gimimo mergaitės ir berniukai „Aukštaitijos“ sporto komplekse tris dienas mokysis gynybos ir puolimo vienas prieš vieną pagrindų, kovos dėl atšokusio kamuolio, kamuolio perdavimo ir kūno valdymo technikos. Sekmadienį ten pat vyks ir tarptautinės rungtynės.

REKLAMA
REKLAMA

Kiekvieną vakarą bus aptariami tos dienos darbo rezultatai, o šeštadienį specialią Lietuvos krepšinio istorijos pamoką ves LKF garbės prezidentas, legendinis treneris Vladas Garastas.

Visos treniruotės atviros dalyvių tėvams, sporto mokyklų treneriams.

„Talentų U15 karta“ – ilgalaikis projektas. Kasmet bus organizuojama nauja jaunučių (iki 15 metų) krepšininkų atranka. Visi projekto dalyviai gauna treniruočių aprangas, atliekami išsamūs jų fiziniai bei medicininiai tyrimai. Pagal juos specialistai sudaro individualias rekomendacijas, ką reikia tobulinti, kaip maitintis ir kokio režimo laikytis. Specialistai prižiūrės vaikus ištisus metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų