REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kėdainiuose įvyko 2014 metų kiokušin karatė Lietuvos moksleivių taurės finalinės varžybos, kuriose dalyvavo net 39 klubų atstovai, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Į Kėdainius atvyko ir svečiai iš Olandijos, Vengrijos bei Švedijos klubų. Kėdainių arenoje ant 8 tatamių iš viso varžėsi per 700 jaunųjų sportininkų.

REKLAMA

Varžybas kartu su Lietuvos kiokušin karatė federacija rengė klubas „Stoikas“, kuriam vadovauja 2001 metų pasaulio sunkaus svorio vicečempionas Gediminas Tankevičius. Dauguma sporto aistruolių jį žino kaip mediką, Lietuvos moterų krepšinio rinktinės gydytoją.

„Didžiausias indėlis į čempionato organizaciją priklauso kėdainiškiams ir klubo Kėdainių skyriaus instruktoriui, - sakė Kaune dirbantis G. Tankevičius. - Buvo gana sunku, nes turnyre dalyvavo rekordinis dalyvių skaičius. Sunkiausia buvo sugaudyti visus, kad lauktų pasirengę savo kovų. Kai kuriems sportininkams teko savo eilės laukti net 5 valandas, nes kitaip neįmanoma, kai tiek daug dalyvių.“

REKLAMA
REKLAMA

Moksleivių taurės komandinėje įskaitoje niekas neprilygo Klaipėdos klubui „Shodan“. Luko Kubiliaus vadovaujamo klubo sportininkai laimėjo 71 kovą ir su 129 taškais tvirtai tapo nugalėtojais.

Antrąją vietą užėmė Vilniaus „Saulės ženklas“, kuriam vadovauja Paulius Klapatauskas. Sostinės sportininkai laimėjo 31 kovą ir iš viso surinko 53,5 taško.

Trečiąja vieta tenkinosi Dianos Maciūtės vadovaujamas Klaipėdos klubas „Okinava“ (30 pergalių, 45 taškai).

Organizacinį egzaminą puikiai išlaikęs „Stoikas“ jau galvoja ir apie aukštesnio lygio kiokušin karatė varžybų priėmimą.

„Visi liko patenkinti Kėdainių arena. Joje būtų galima rengti ir suaugusiųjų čempionatą, nes Kėdainiai yra geografiškai labai patogioje padėtyje, arenos kaina taip pat racionali. Bandysime!“, - drąsiai žadėjo G. Tankevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų