REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Geriau susipažinti su euru ir praktiniais jo įvedimo aspektais leis mobiliosios programėlės, pelniusios prizus Finansų ministerijos skelbtame konkurse „Mobilusis euro gidas“. Išmaniųjų įrenginių savininkams jos parodys arčiausiai jų esančias pinigų keitimo vietas, padės perskaičiuojant kainas, pateiks banknotų ir monetų pavyzdžius bei kitos vertingos informacijos.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuviai vis daugiau kasdienių gyvenimo sričių - nuo mokesčio už automobilio statymą iki bankininkystės, nuo pietų vietos paieškos iki pajamų deklaravimo - tvarko išmaniuoju telefonu ar planšetiniu kompiuteriu. Tai suteikia pranašumo, kadangi viskas vyksta mobiliai ir greitai. Skelbiant konkursą sukurti mobiliąją programėlę, skirtą euro įvedimui, buvo siekiama tų pačių tikslų - kad gyventojai turėtų įrankį, padedantį lengvai, greitai ir patogiai gauti įvairiapusės informacijos, aktualios mums pereinant prie naujos valiutos“, - sakė konkurso žiuri narė, Informacinės visuomenės plėtros komiteto prie Susisiekimo ministerijos (IVPK) direktoriaus pavaduotoja Ieva Žilionienė.

REKLAMA

Konkurse „Mobilusis euro gidas“ buvo išrinktos dvi pagal konkurso kriterijus geriausios programėlės. Daugiausia balsų surinko ir viena iš dviejų informatyviausių, praktiškiausių ir paprasčiausių naudotis buvo pripažinta mobilioji programėlė „Euras 2015“. Įrenginiams su „Android“ operacine sistema skirtą programėlę sukūrė du VGTU inžinerinės informatikos ir multimedijos ir kompiuterinio dizaino studentai, broliai Manvydas ir Bernardas Šliamkos, sukūrę kompaniją „Mainbex“. Jiems atiteko piniginis konkurso prizas - 3 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

„Norėjome, kad produktas būtų paprastas, aiškus ir tinkamas bet kokioje gyvenimo situacijoje, pavyzdžiui, ieškant, kur išsikeisti valiutą, perskaičiuojant litus į eurus, susipažįstant su naujais banknotais ir monetomis. Tai - dalykai, kurie bus ir jau yra aktualūs visiems“, - teigė vienas iš programėlės „Euras 2015“ kūrėjų Manvydas Šliamka. Jis buvo atsakingas už techninę dalį, o brolis Bernardas rūpinosi vaizdine dalimi.

Kūrėjai į programėlę sudėjo daug funkcijų - joje galima rasti keitimo vietų žemėlapį su adresais, kurie pasirodo bakstelėjus žymeklį pirštu, valiutos konvertavimo įrankį, monetų ir banknotų nominalų vertės atitikimo lenteles, peržiūrėti sudėtus euro monetų ir banknotų pavyzdžius su išmatavimais bei aprašymais, skaityti nuolat atnaujinamą naujienų srautą, susijusį su euro įvedimu. Taip pat čia pateikiama trumpa euro istorija, įdomūs faktai, rodoma, kiek liko laiko iki naujos valiutos įvedimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antrąją vietą konkurse „Mobilusis euro gidas“ laimėjusią mobiliąją programėlę sukūrė keturių specialistų komanda „VisioGen“. Joje taip pat galima naudoti euro skaičiuotuvu, valiutų keitimo vietų žemėlapiu, susipažinti su banknotais, gauti atsakymus į dažniausiai užduodamus klausimus apie euro įvedimą ir t.t. Šios mobiliosios programėlės kūrėjams taip pat atiteko piniginis prizas - 3 tūkst. litų.

Iš viso konkurse „Mobilusis euro gidas“ buvo gautos 9 paraiškos. Mobiliąsias programėles vertino komisija, sudaryta iš mobiliųjų programėlių laboratorijų atstovo, viešųjų ryšių ir reklamos, IVPK, Finansų ministerijos ir Lietuvos banko atstovų. Konkurso nugalėtojai apdovanoti gruodžio 4 d., ketvirtadienį, Valdovų rūmuose, Vilniuje.

Parsisiųsti ir išbandyti laimėjusias mobiliąsias euro programėles galima čia: „EURAS 2015“ „Euro programėlė“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų