REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis bei vidaus reikalų ministras, buvęs policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis policijos kratas Vilniaus mokyklose mano buvus reikalingas.

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis bei vidaus reikalų ministras, buvęs policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis policijos kratas Vilniaus mokyklose mano buvus reikalingas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Veiksmai tose mokyklose - tai čia yra tyrėjų darbas, tik visada jautru, kada kokie nors veiksmai atliekami mokyklose. Aš tikiuosi, kad nebuvo peržengtos tos etikos ir mokinių gąsdinimo ribos barjeras. Žinoti, kas vyksta, kaip vyksta ir kodėl vyksta, aš manau, kad reikia“, - žurnalistams Vyriausybėje sakė D.Pavalkis.

REKLAMA

S.Skvernelis, kuris pradėjus ikiteisminį tyrimą buvo policijos generalinis komisaras, sakė, kad tyrimo detalės jam nebuvo žinomos.

„Komisaras neprivalo žinoti, nes jis yra tiesiog administratorius, apie kiekvieną ikiteisminį tyrimą - kryptis ir apimtis, tą turi žinoti tyrėjas ir prokuroras, vykdantis tyrimą ir kontroliuojantis tyrimą“, - sakė vidaus reikalų ministras.

Jis teigė nemanantis, kad kratos šiame spalį pradėtame ikiteisminiame tyrime atliekamos per vėlai.

REKLAMA
REKLAMA

„Procesiniai veiksmai atliekami tada, kada reikia juos atlikti“, - įsitikinęs S.Skvernelis.

D.Pavalkio teigimu, viešumas gali būti pakankama reakcija siekiant sudrausminti mokyklas, kurios leido mokinius į tokias stovyklas. Kartu jis pažymėjo, jog įtartinai žiūrint į kiekvieną mokinių išvyką būtų grįžta į sovietmetį.

„Jeigu už to nestovi niekas, o taip, kaip deklaruoja mokyklų vadovai, tai buvo, vadinkime, nesusipratimas, noras pamatyti pasaulio, neįvertinimas situacijos ir panašiai, aš manau, kad to viešumo ir to bendro visuomenės negatyvaus spaudimo toms mokykloms užteko, kad jos pasimokytų. Jeigu kažkas yra giliau, mes tą sužinosime iš tyrimo“, - kalbėjo D.Pavalkis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis savo ruožtu suabejojo, ar gerai būtų kontroliuoti visas moksleivių išvykas.

„Pasirodė pranešimai, kad Vilniaus miesto savivaldybė susiruošė kontroliuoti visus mokyklų mokinių neformalaus išvažiavimo atvejus į vieną ar į kitą, ar į trečią pusę. Aš manau, kad neturime mes grįžti į tarybinius laikus, kada be komjaunimo, profsąjungos ir „partkomo“ rekomendacijų negalėdavo žmonės važiuoti į tą ar kitą ekskursiją. Bet, aišku, sąmoningumą ugdyti, šviesti, aiškinti ir prižiūrėti mes privalome“, - kalbėjo švietimo ir mokslo ministras.

REKLAMA

Vilniaus apygardos prokuratūros ir Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai trečiadienį atliko kratas dviejų rusiškų mokyklų administracinėse patalpose. Jos atliekamos tiriant Vilniaus mokinių vežimą į Rusijos organizuotas sukarintas stovyklas.

„Kalbame apie mokyklos vadovus ir vieną mokytoją. Jokių pretenzijų mokyklos moksleiviams prokuratūra neturi“, - trečiadienį per spaudos konferenciją sakė Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Ramutis Jancevičius.

Jis neigė rusiškos žiniasklaidos panešimus, kad moksleiviai kaltinami Tėvynės išdavimu.

Prokuroras neatskleidė, ko pareigūnai ieško mokyklose. Jis pranešė, kad kratos atliekamos ir fizinių asmenų gyvenamose vietose.

REKLAMA

Pasak R.Jancevičiaus, įtarimai kol kas niekam nėra pateikti, sulaikytų asmenų taip pat nėra. Prokuroro teigimu, pamokos dėl kratų nėra sutrikusios.

Kaip skelbta, Generalinė prokuratūra spalį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo padėjimo kitai valstybei veikti prieš Lietuvos Respubliką. Pagal Lietuvos įstatymus, ši veika priskiriama prie sunkių nusikaltimų, už tai gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų. Tuomet teigta, kad tyrimo metu bus siekiama išsiaiškinti Vilniaus miesto tautinių mažumų mokyklos moksleivių dalyvavimo Rusijoje rengiamose sukarintose stovyklose „Sojuz“ aplinkybes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujienų portalas 15min.lt paskelbė, kad Vilniaus Sofijos Kovalevskajos vidurinės mokyklos ir Vasilijaus Kačalovo gimnazijos moksleiviai nuolat vežami į rusų organizuotas sukarintas stovyklas.

Vilniaus miesto savivaldybė pirmadienį pranešė, kad rusakalbių Vilniaus mokyklų direktorės nėra atsakingos už moksleivių išvykas į Rusijos organizuojamas stovyklas, nes jų ten nedelegavo, konstatavo Vilniaus savivaldybės komisija.

„Vilniaus Vasilijaus Kačialovo gimnazijos direktorė Roza Dimentova ir Vilniaus Sofijos Kovalevskajos vidurinės mokyklos direktorė Jevdokija Vasiljeva vykti į Rusijos Federacijos organizuojamas stovyklas mokinių ir mokytojų nedelegavo. Į stovyklas mokiniai ir mokytojai vyko vasaros atostogų metu“, - pateiktose išvadose nurodė savivaldybės komisija.

Remiantis šia išvada, mokyklų vadovėms nesiūloma taikyti jokios atsakomybės.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų