REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Treniruotės su geriausiais – tai tapo realybe kiekvienam sporto entuziastui. Būrys pajėgiausių Lietuvos lengvaatlečių savo patirtį nusprendė perteikti mėgėjams, trokštantiems atsikratyti nereikalingų kilogramų, pasiekti tobulą kūno formą ar tiesiog palaikyti sveiką gyvenimo ritmą.

REKLAMA
REKLAMA

Europos lengvosios atletikos čempionate šiemet dalyvavęs sportinio ėjimo atstovas Ričardas Rekstas treniruoti mėgėjų grupes pradėjo prieš metus.

REKLAMA

„Dar mokydamasis mokykloje žinojau, kad studijuosiu kūno kultūrą ir gyvenimą siesiu su trenerio darbu. Neįsivaizduoju savęs dirbant biure“, – sakė lengvaatletis.

Vilniaus pedagoginiame universisete (dabartinis Lietuvos edukologijos universitetas) kūno kultūros bakalaurą įgijęs R.Rekstas „Žemaitės verslo centre“ veda dviejų tipų užsiėmimus – bėgimo bei bendro fizinio pratimų su TRX diržais.

„TRX diržai Lietuvoje egzistuoja gal tik porą metų. Jie yra sugalvoti JAV karinio būrio „Navy Seals“ karių. Laivyne nebuvo treniruoklių, tačiau reikėjo treniruotis, todėl ir buvo sugalvoti šie diržai, – pasakojo R.Rekstas. – TRX diržų paslaptis ta, jog treniruojiesi dirbdamas su savo svoriu. Ypač gerai treniruojami giluminiai raumenys, kurių neįmanoma išvystyti su įprastais treniruokliais, tobulinamas greitis, sąnarių mobilumas, raumenų jėga.“ R.Rekstas kiekvienam apsilankusiam pirmos treniruotės metu atlieka kūno kompozicijos analizę – specialiu prietaisu išmatuoja kaulų, riebalų, raumenų masę bei skysčių kiekį organizme – ir sudaro individualią treniruočių programą.

REKLAMA
REKLAMA

„Per valandą praleistą mano treniruotėje žmonės labiau suprakaituoja nei sporto klube per tris valandas. Sporto klube su kažkuo pasišnekučiuoji, treniruoklį renkiesi, o čia yra disciplina. Atliekame pratimus, tada būna trumpa pauzė – jokių pastovėjimų ar pasišnekučiavimų. Sudarydamas žmogui programą matau, kurią kūno dalį jam reikia stiprinti“, – sakė lengvaatletis.

Po treniruotės sportuojantys būna vaišinami subalansuotos ląstelinės mitybos kokteiliais, kuriuos paruošia pasaulio barmenų „flairingo“ rungties čempionas Artūras Grigorjevas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Didžiausia su ansvoriu kovojančių žmonių problema yra ta, kad jie prisikimšę skrandžius eina miegoti – tada visas svoris eina į kūną. Pasportuoja, išalgsta ir prisivalgo. Po to sako, jog sportuoja ir sportuoja, tačiau svoris nemažėja, bet auga. Mano vedamų užsiėmimų metu duodame specializuotą vakarienę – kokteilį. Nereikia eiti namo ir prisikimšti cepelinų“, – tikino R.Rekstas. Europos čempionate šiemet debiutavęs lengvaatletis neslepia vilčių patekti į 2015 metų pasaulio čempionatą, o po dvejų metų – ir į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Ar mėgėjų treniruotės netrukdo siekti sportinių aukštumų?

REKLAMA

„Pirmą dienos pusę skiriu savo treniruotėms, o vakarais man naudinga pajudėti ir su mėgėjais – tiek aš stiprėju, tiek jie. Dalis auklėtinių gegužę ruošiasi bėgti pusmaratonį Rygoje, o rugsėjį – Vilniuje. Visi gerina asmeninius rekordus greičiau nei aš“, – juokėsi R.Rekstas.

Plačiau apie treniruotes galite rasti „Facebook“ paskyroje „Ricard Rekst – asmeninis treneris“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų