REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rūta Meilutytė – pasaulio plaukimo čempionato pusfinalyje

Žinių radijas

Rūta Meilutytė moterų 50 metrų krūtine plaukimo atrankoje Kataro sostinėje Dohoje distanciją įveikė per 29,72 sek. ir trečiu geriausiu rezultatu pateko į pusfinalį. Kitas Lietuvos atstovas Povilas Strazdas vyrų 200 m laisvuoju stiliumi kvalifikacijoje užėmė 39-ą vietą iš 100 dalyvių (1 min. 47,63 sek.), taip nepatekdamas tarp aštuonių finalo dalyvių.

REKLAMA
REKLAMA

 

Dohoje prasidėjęs pasaulio plaukimo 25 m. baseine čempionatas truks penkias dienas. Iki sekmadienio Dohoje bus išdalinti 46 medalių komplektai, dėl kurių varžysis 900 plaukikų. 12-ajame pasaulio čempionate Lietuvai atstovauja 6 plaukikai. Komandos lyderė R. Meilutytė gins du čempionės titulus. Lietuvos plaukimo federacijos viceprezidentas Gintautas Bartkus tikisi, kad sėkmė R. Meilutytės neaplenks:

REKLAMA

 

„Šiuo metu Rūta akcentuoja, kad pagrindiniai startai šį sezoną yra vasara Kazanijoje, kur vyks olimpinių kelialapių dalybos, bet žinant Rūtos charakterį, ji tikrai nesiruošia plaukti lėčiau ir pasiduoti. Jos tikslai visada keliami aukščiausiai, tad iš Rūtos bet kokiu atveju tikimės medalių. Jos galimybės ir pajėgumas leidžia tikėtis pačių aukščiausių medalių“, - sakė G. Bartkus.

 

Plaukikams vyrams, anot jo, trumpame baseine šiek tiek sunkiau sekasi, bet iš Giedriaus Vytenio ir Dano Rapščio bet kokiu atveju tikimasi dalyvavimo finale.

 

Iš viso lietuviai varžysis dvidešimtyje skirtingų rungčių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų