REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiemet į Dakarą važiuos ne 4 lietuviai, o dešimt tūkstančių. Vienas Vyčių ant Benedikto Vanago „Toyota Hilux“ bolido bus ir vėl išmargintas mūsų tautiečių nuotraukomis, dėl kurių užsidegimo teks keisti pradinį jo maketą. Norinčiųjų portretai papraščiausiai į jį nebetelpa.

REKLAMA
REKLAMA

Vytis yra daugiau nei Lietuvos valstybės herbas ar raitelis ant mūsų šalies Euro monetų averso. Vytis yra geriausių lietuviškų savybių simbolis – veržlumo, drąsos, atkaklumo. Kaip po Vyčio vėliava mūsų protėviai būrėsi gintis nuo priešų, taip visus trejus metus, kai „General Financing – Autopaslauga by Pitlane“ komanda dalyvauja Dakaro ralyje, Vytis laikomas pagarbiausioje vietoje.

REKLAMA

„Vytis – simbolis, kuriuo didžiuojamės. Praėjusiais metais fanams pasiūlėme idėją Dakarą įveikti drauge. Per tris savaites 1042 žmonės užpildė Vyčio mozaiką savo nuotraukomis. Šiemet tiek norinčių atsirado per pirmąją parą. Tikimės, kad turėsime 10 000 pakeleivių“, – pasakojo B. Vanagas.

Suskaičiavus visus Vyčius – tris ant „Toyota Hilux“, du ant mechanikų sunkvežimio, dar keturis ant pagalbinio personalo visureigių ir po vieną ant lenktynininkų B. Vanago ir Andrejaus Rudnickio kostiumų, tokios reklamos pavydėti gali ne vienas prekės ženklas.

REKLAMA
REKLAMA

Lenktynininkas ne kartą buvo pasakojęs, kad Vytį į Dakarą neša ne tam, kad rodytų mūsų puikų simbolį užsieniečiams. Jis pirmiausia tiems, kurie jį nepelnytai užmiršo Lietuvoje. Visgi, jis padėjo surasti ir gerų draugų.

„Argentinoje ir visoje Pietų Amerikoje Vytis išduoda, kas mes esame. Eidamas gatve negali pasakyti kokios tautybes žmones sutinki. O ten mus nuolat sustabdydavo. Ne visi žmonės kalbėdavo lietuviškai, bet net ir nemokėdamas ispaniškai galėjai suprasti iš to, kaip lietuvių palikuonys žiūri į Vytį“, – kalbėjo lenktynininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienas komandos Vyčių Argentinoje ir liko, jis buvo padovanotas ten gyvenančių lietuvių bendruomenei. Komanda su lietuviais susitiko pora dienų prieš startą Dakare ir buvo išlydėti taip pat šiltai kaip ir buvo sutikta grįžus į Vilnių.

„Turėjome puikių susitikimų su lietuvių bendruomene. Rosarijuje į susitikimą atvyko virš šimto žmonių ir tai buvo labai graži šventė. Mus jie pagerbė, o ir jiems buvo įdomu prisiliesti prie to, kas atrodė didelis dalykas. Emocijos buvo labai geros“, – pasakojo B. Vanagas.

REKLAMA

Lietuviai ten nustebino ne tik savo patriotizmu, bet ir kulinariniais sugebėjimais. Per dvi ar tris kartas ten gerokai pasikeitė kibinų receptas, kuriuos, su Pietų Amerikos prieskoniais, komanda kimšo pasigardžiuodama.

Atėjus krizei Argentinoje buvo panaikinta Lietuvos atstovybė, tad mūsų šalies pasiilgusiems ar ja besidomintiems mūsų tautiečių palikuonims B. Vanagas ir jo nešamas Vytis viena iš nedaugelio galimybių už 14 000 km esantiems lietuviams neužmiršti mūsų vėsiosios Tėvynės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų