REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neseniai paaiškėjo, kad baigiasi sutartis tarp „Google“ ir „Mozilla“, kuri nebus pratęsta. Tai reiškia, kad naršyklėje „Firefox“ paieškos sistema automatiškai bus ne „Google“, o „Yahoo“. Tačiau panašu, kad tai bus ne vienintelis „Google“ praradimas.

REKLAMA
REKLAMA

Tinklalapio „PCMag“ teigimu, „Google“ paieškos sistema greitai nebus pagrindinė ir „Apple“ naršyklėje „Safari“. Sutartis tarp abiejų kompanijų baigiasi kitąmet, o į „Safari“ pretenduoja „Microsoft“ ir ta pati „Yahoo“.

REKLAMA

Abiejų minėtų kompanijų atstovai jau bendravo šiuo klausimu su „Apple“ viceprezidentu Eddie Cue, tačiau apie pokalbių rezultatus oficialiai nieko neskelbiama.

Ekspertų teigimu, nedidelį pranašumą turi „Microsoft“, kadangi asmeninis balso asistentas „Apple Siri“ naudoja „Bing“ paieškos sistemą. „Microsoft“ sprendimas taip pat naudojamas „OS X Yosemite“ ir „Spotlight“.

Antra vertus, „Microsoft“ gali laimėti bet kuriuo atveju, kadangi JAV ir Kanadoje veikianti „Yahoo Search“ veikia „Bing“ pateikiamų duomenų pagrindu – tiek asmeniniuose kompiuteriuose, tiek ir mobiliuosiuose įrenginiuose.

„Mozilla“ ir „Yahoo“ bendradarbiavimas prasidės 2014 m. gruodžio mėnesį. Susitarimas numato, kad „Yahoo“ paieškos sistema naršyklėje „Firefox“ bus pagrindine pagal nutylėjimą artimiausius penkerius metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų