REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turkijos prezidentui – lietuviškų sūrių rinkinys

Žinių radijas Prezidentė Dalia Grybauskaitė sekmadienį išvyksta darbo vizito į Turkiją, kur atidarys verslo forumą.

REKLAMA
REKLAMA

 

Vyriausioji prezidentės patarėja užsienio politikos klausimais Jovita Neliupšienė „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ teigė, kad Turkijoje svarbiausias klausimas bus vadinamoji ekonominė diplomatija:

REKLAMA

 

„Tai yra, kaip galėtume paskatinti ekonominius ir prekybinius ryšius su šia valstybe, kaip turėtume investuoti į šių ryšių plėtojimą. Stambule vyks verslo forumas, kuriame dalyvaus verslininkai iš Lietuvos ir iš Turkijos. Forumą atidarys ir Lietuvos prezidentė. Labai džiugu, kad susidomėjimas yra didelis ir augantis, to domėjimosi kryptys yra gana įvairios, pradedant transporto ir logistikos sritimis, taip pat, žinoma, didelės pridėtinės vertės gamyba, IT sektorius, telekomunikacijos, biotechnologijos“, - sakė prezidentės patarėja.

REKLAMA
REKLAMA

 

Vizito metu, anot J.Neliupšienės, su Turkija bus pasirašomi susitarimai dėl bendros ekonominės prekybos komisijos įsteigimo, dėl bendradarbiavimo sveikatos apsaugos srityje ir dėl bendradarbiavimo Europos integracijos srityje. Pristatydama Lietuvos verslo galimybes, Dalia Grybauskaitė Turkijos prezidentui ketina padovanoti lietuviškų sūrių rinkinį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų