REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugiau kaip 30 proc. lietuvių teigia visiškai ar iš dalies pateisinantys šešėlinę ekonomiką, rodo bendrovės „Spinter tyrimai“ atlikta apklausa, kurios rezultatus antradienį skelbia portalas delfi.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Į klausimą, kiek yra linkę pateisinti šešėlinę ekonomiką, 5,2 proc. respondentų atsakė, kad visiškai ją pateisina, 26,4 proc. teigė greičiau pateisinantys. Kad visiškai ar iš dalies nepateisina šešėlinės ekonomikos pasisakė 45,4 proc. respondentų, dar 22,7 proc. teigė nei pateisinantys, nei nepateisinantys.

REKLAMA

82 proc. apklaustųjų teigė, kad nei jie, nei jų šeimos nariai negauna pajamų „vokelyje“. 8,3 proc. respondentų teigė, kad tokios jų ar šeimos narių pajamos sudaro 11–30 proc. pajamų, 4 proc. respondentų atsakė, kad iki 10 proc. pajamų. Asmenų, kurių šešėlinės pajamos sudarytų daugiau kaip pusę pajamų, buvo vos 0,5 procento.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“ apklausą delfi.lt užsakymu atliko šių metų spalio 17 -27 dienomis. Tyrime dalyvavo1004 gyventojai nuo 18 iki 75 metų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų