REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

D. Kuodytė: „Valdantieji Žmogaus teisių komitete vergauja V. Uspaskichui“

Šiandien Seimo Žmogaus teisių komiteto (ŽTK) posėdyje įvykęs bandymas balsuoti dėl V. Uspaskicho teisių yra gėdingas ir parodo, kad valdančioji koalicija vergauja nuo teisinės atsakomybės bandančiam išsisukti Darbo partijos atstovui, – sako liberalė Dalia Kuodytė.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo narė D. Kuodytė ir kiti opozicijos atstovai nusišalino nuo balsavimo neeiliniame komiteto posėdyje, kurio tikslas buvo vienas – suteikti argumentų V. Uspaskichui išvengti teisinės neliečiamybės panaikinimo Europos Parlamente.

REKLAMA

„Seimo Žmogaus teisių komitetas, o kartu ir visa valdančioji koalicija, tapo vieno asmens – V. Uspaskicho –įkaitais. Akivaizdu, kad valdantieji vergauja V. Uspaskichui, jo mundurą bandoma išplauti nešvariomis rankomis. Faktas yra įvykęs – Seimo Žmogaus teisių komitetas šiandien yra pavertas „V. Uspaskicho teisių“ komitetu“, – teigė Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos ir Žmogaus teisių komiteto narė D. Kuodytė.

Liberalė atkreipia dėmesį, kad anksčiau vykusiuose ŽTK posėdžiuose jau buvo nutarta klausimo dėl V. Uspaskicho teisių nebesvarstyti. Todėl ŽTK pirmininko L. Talmonto vadovaujamas komitetas, be paaiškinimo šį klausimą iš naujo įtraukdamas į darbotvarkę, elgiasi neteisėtai.

REKLAMA
REKLAMA

„Nepaisant to, kad balsavimas komitete šiandien neįvyko, V. Uspaskicho serialas Seime tęsis. Žmogaus teisių komitetą bandoma įvelti į antikonstitucinę veiklą, visais būdais siekiant suteikti Darbo partijos bylai politinį atspalvį“, – teigė Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos ir Žmogaus teisių komiteto narė D. Kuodytė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų