REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors iš rytų kaimynės ant Lietuvos verslininkų pilasi vis nauji draudimai ir kliūtys, regis, įmonės jiems jau įgyja imunitetą. Naujausia turto areštų statistika nerodo kokių nors kardinalių pokyčių.

REKLAMA
REKLAMA

“Palyginti su spalio mėnesio piku, lapkritį žymesnio turto apribojimų augimo nematome, - sako UAB Creditreform Lietuva verslo analitikė Jurgita Dambrauskaitė, - 986 areštai pritaikyti 843 įmonėms, kas 31 įmone mažiau nei spalį. Tiesa, lyginant su pernai metų lapkričiu, verslo subjektų su įšalusiu turtu šiemet padaugėjo 81. Areštuoto turto suma ir prieš metus, ir dabar liko labai panaši, o lyginant su spaliu – nukrito beveik dvigubai.”

REKLAMA

Lapkritį beveik visi ūkio sektoriai jautėsi pakankamai neblogai, neišsiskyrė ir šakos, į kurias taikė Rusijos sankcijos: transportininkai, maisto produktų gamintojai ir perdirbėjai. Kai kuriuose šakose turto apribojimų netgi mažėjo. Spalį itin gausiai areštų prisirinkusios statybos įmonės jau lapkritį jų sumažino 54, tačiau jei žvilgtelėsime į pernai metų lapkritį, statybininkams pritaikytų areštų skaičius vis tiek ūgtelėjo 37. Dar daugiau turto įšalo pas įmones, užsiimančias profesine, moksline ir technine veikla (+32). Beje, šiame sektoriuje turto areštų gausėjo ir lyginant su šių metų spaliu (+7). Kiek lengviau galėjo atsikvėpti dirbantieji apgyvendinimo bei maitinimo sektoriuje – areštuoto turto čia suma susitraukė nuo 25 mln. lt spalį iki 1 mln. lt lapkritį.

REKLAMA
REKLAMA

Iš didmiesčių tik Kaunas patį šventiškiausią metų mėnesį pasitinka su menkesniu nei pernai turto apribojimų vietinėms įmonėms skaičiumi (-6). Pagal areštų augimo tempus liūdnai pirmauja Vilnius (+53), Klaipėda (+38) ir Panevėžys (+11).

Lapkritį daugiausiai areštų susilaukė pačios mažiausios įmonės, kuriose dirba iki 9 darbuotojų (+73), lyginant su pernai lapkričiu), bei 10-49 dirbančiuosius turinčios mažosios įmonės (+44). Vidutinės įmonės (50-249) turto apribojimų patyrė 5 mažiau nei pernai. Didžiosioms Lietuvos įmonėms (per 250 darbuotojų) įregistruotų areštų skaičius sumažėjo 6.

Bendra areštuoto turto suma lapkritį siekė 97 mln. litų. Spalį buvo areštuota turto už 182 mln. Lt. Visi duomenys apie areštus kaupiami Hipotekos įstaigos administruojamame Turto areštų registre.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų