REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje rengiamame tarptautiniame forume bus diskutuojama apie aktyvesnį Lietuvos nevyriausybinio ir valstybinio sektorių įsitraukimą į Afganistano atkūrimą.

REKLAMA
REKLAMA

Planuojama, kad renginyje balandžio 17-18 dienomis dalyvaus Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus, premjeras Gediminas Kirkilas, valstybinių sveikatos apsaugos, švietimo sektoriaus institucijų atstovai ir nevyriausybinių organizacijų nariai.

REKLAMA

Afganistano delegacijoje bus Afganistano parlamento nariai, humanitarinius projektus vykdančių nevyriausybinių organizacijų atstovai.

Forume "Solidarumas vardan permainų" dalyvausianti Afganistano parlamentarė Fawzia Koofi (Fauzia Kufi) perskaitys Afganistano prezidento Hamido Karzai (Hamido Karzajaus) sveikinimo laišką, adresuotą Vilniaus forumo dalyviams.

"Šis forumas - ne tik puiki galimybė susipažinti su stabilizavimo ir demokratizacijos vystymusi bei iššūkiais Afganistane, bet ir įvertinti bei panaudoti galimybes Lietuvos nevyriausybiniam ir vyriausybiniam sektoriui dar efektyviau prisidėti prie šių procesų, bendradarbiaujant su tarptautiniais partneriais ir pačiais afganistaniečiais", - teigia forumą organizuojančios Naujosios Europos iniciatyvos atstovas Aurimas Perednis.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuva vadovauja Afganistano Goro provincijos atkūrimo grupei, kuri yra NATO vadovaujamų Tarptautinių paramos saugumui pagėjų (ISAF) dalis. Šiuo metu Gore tarnauja ketvirtoji Lietuvos karių pamaina, vadovaujama pulkininko Almanto Leikos.

Lietuvos vadovaujama PAG misiją pradėjo veikti 2005 metais. Viena iš pagrindinių PAG užduočių - padėti Afganistano valdžiai plėsti įtaką provincijoje, užtikrinti saugumą ir sudaryti tinkamas sąlygas provincijai atkurti. Kariai taip pat įgyvendina greitojo poveikio pagalbos projektus.

Gore taip pat veikia Lietuvos Vyriausybės Specialioji misija, kurios veiklai vadovauja Užsienio reikalų ministerija. Specialioji misija, kuriai šiuo metu vadovauja diplomatė Birutė Abraitienė įgyvendina ilgalaikius pagalbos ir rekonstrukcijos projektus, koordinuoja tarptautinių ir nevyriausybinių organizacijų humanitarinę ir rekonstrukcijos veiklą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų