REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turizmas Lietuvoje: neverkia ir be rusų

Žinių radijas

Turizmo departamentas skaičiuoja, kad Lietuvą šiemet aplankys daugiau kaip 2 mln. turistų. Vietinio turizmo augimas sieks beveik 10 proc., atvykstamojo – apie 8 proc., tačiau pastebimai mažėja turistų iš Rusijos. Departamento direktoriaus patarėja Raimonda Balnienė sako, kad Rusijos turistų srautas per šiuos metus gali sumažėti iki 10,5 proc.

REKLAMA
REKLAMA

„Kas pas mus sumažės? Tie, kuriems uždrausta važiuoti į Europos Sąjungą, mažiau atvažiuos naujų, kurie kasmet vis atvažiuodavo ir mažiau atvažiuos tų, kurie metai iš metų atvažiuodavo, bet kurie dėl pinigų jau nebegalės sau leisti atvažiuoti. Liks tik tas segmentas, kuris metai iš metų važiuodavo ir dar vis galės važiuoti, dėl pareigybės galės važiuoti ir šiek tiek tų naujų, kurie patys važiuos. Į šituos mes Rusijoje ir orientuosimės“, - sakė R. Balnienė.

REKLAMA

Mažėja ir turistų iš Lenkijos, tačiau Turizmo departamentas tikisi, kad šiuos praradimus kompensuos atvykėliai iš kitų šalių. Esą daugėja turistų iš Izraelio, Švedijos, Norvegijos. Pagrindinėmis šalimis, kurių gyventojų daugiausia atvyksta į Lietuvą, išlieka Rusija, Baltarusija ir Vokietija. R. Balnienė pabrėžia, kad būtent į Vokietijos turistus ateityje reikėtų labiau orientuotis. Aptarnavimo srityje dirbantiems žmonėms esą derėtų mokytis vokiečių kalbos.

Turizmo departamentas kaip savo rinkodaros laimėjimą pristato tai, kad turizmo gidas „Lonely Planet“ įtraukė Lietuvą trečiuoju numeriu į šimtuką šalių, kurias šiemet verta aplankyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų