REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bronislovo Burgio pasiūlymas, kaip egzaminus paversti švente

Žinių radijas

Stengdamiesi pataikyti į abitūros egzaminų rengėjų užduodamą toną, nukeliaujame į lankas, „Žinių radijui“ sakė Kauno technologijos universiteto direktorius Bronislovas Burgis.

REKLAMA
REKLAMA

„Negalima daryti egzaminų, kad abiturientai atspėtų, ko nori egzaminatoriai. Jie turi atspėti, ko nori mokslas, o ne egzaminatoriai. (...) Egzaminas turi būti tiek objektyvus, kaip dabartiniai šiuolaikiniai kompiuteriai“, - laidoje „Dienos klausimas“ kalbėjo B. Burgis.

REKLAMA

Pasak jo, negalima vertinti to, ko vertinti neįmanoma – nuomonės, požiūrio – kas dabar vertinama egzaminuose.

„Branda mokykloje turi būti pasiekta iš visų dalykų, iš kurių egzaminuojama. Tai yra visiškai nesunku žmogui – ar jis humanitaras, ar jis tiksliukas, ar technokratas“, - kalbėjo B. Burgis.

Pasak jo, šiuo metų mokyklose labai trūksta įsivertinimo sistemų, kur moksleivius įvertintų kompiuterio programa:

„Ateina vaikas, atsisėda prie kompiuterio, niekas jo nemato, negali supeikti. Jis atsisėda ir įsivertina, kaip jam sekėsi per tuos metus – kiek jis išmoko biologijios, istorijos, lietuvių, anglų, geografijos ir visų dalykų“, - kalba B. Burgis.

REKLAMA
REKLAMA

Kasmet įsivertindamas jaunuolis, anot B. Burgio, neturi patirti jokio streso.

„Tada jis turi žinoti, kad, kai ateis įvertinimo dienos, bus lygiai taip pat kaip įsivertinimo dienos. Tada jis eis į egzaminą kaip į šventę. Jis turi dviejų balų tikslumu žinoti, kiek jis gaus, o ne eiti kaip į loteriją“,- sako jis.

Parengė Ieva Kazlauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų