REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ieva Liorančaitė

Sunku įsivaizduoti dieną be vandens. Atrodo, įprasta, kad atsukus čiaupą vanduo veržiasi visu pajėgumu. O jeigu srovė vos ne kasdien pradeda maištauti: vieną kartą teka normaliai, o kitąkart vis silpnėja, kol iš jos belieka keli varvantys lašai. Kiek laiko kęstumėte tokius cirkus? Airono ir Eligijos Juozonių šeima, gyvenanti Dapkiškių kaime, jau tris mėnesius kenčia tokį nepatogumą. Kai vandentiekininkai skėsčioja rankomis – metas kreiptis pagalbos į žurnalistus.

Vanduo gadina nervus

Pasak E.Juozonienės, jų namuose vandens tėkmė – nenuspėjama. Prireikus vandens, niekada nežinai, ar jo bus užtektinai. Pašnekovės teigimu, gerai, jeigu spėji ryte nusiprausti, o neretai taip ir lieki stovėti muilina galva.

– Dažniausiai vanduo dingsta ryte, maždaug nuo 9 iki 11 valandos. Vieną rytą netekau kantrybės ir nufilmavau, kaip vanduo bėga. Tai kaip nusiprausti? Taip ir stovi išsimuilinęs, – rodydama vaizdo įrašą mobiliajame telefone, kalbėjo Eligija.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, svarstymų, kodėl bendrovės „Tauragės vandenys“ gyvenvietėje įrengto vandentiekio vanduo teka taip prastai, būta visokių. Moteris spėja, kad priežastis galėtų būti senos vandentiekio trasos. Taip pat E.Juozonienė neatmeta galimybės, kad ryte vandens tėkmė gali sutrikti dėl kaimo gyventojų auginamų gyvulių, kuriuos ūkininkai girdo kone vienu metu. Problemos priežastis bandė aiškintis pas Juozonius užsukę vandentiekininkai, kurie kaltę bandė suversti neva užakusiai dušo galvutei.

REKLAMA

– Atsikraustėm čia gyventi tik rugpjūčio mėnesį, viskas dar nauja. Labiausiai gaila buitinės technikos. Vandens reikia indaplovei ir skalbimo mašinai, technika genda, kas atlygins mums nuostolius? – problemomis dalijosi pašnekovė. – Už vandenį visi mokam vienodai, tik pas vienus jis kažkodėl teka gerai, o pas kitus – ne.

Vandentiekininkai lankėsi keliskart

Dapkiškių gyventoja minėjo, kad vandentiekininkai buvo užsukę į kaimą prieš porą savaičių. Tąsyk apie vandens problemą jie diskutavo su Pilaitės bendruomenės pirmininke Ingrida Vorobjoviene. Praėjusią savaitę „Tauragės vandenų“ darbuotojų kaime sulaukta vėlgi, tačiau jokių pokyčių ir apčiuopiamų rezultatų dar nematyti.

REKLAMA
REKLAMA

– Šiandien vėl buvo atvažiavę. Aiškinosi, dėl ko galėjo kilti problema, bet priežasties nerado. Jie svarsto, kad turbūt kalta sena vandentiekio trasa, kuri nepajėgia paduoti visiems gyventojams vandens pakankamai. Nors čia visos trasos senos, – kalbėjo Pilaitės bendruomenės pirmininkė I.Vorobjovienė.

Jos teigimu, anksčiau kaimo gyventojus vandeniu aprūpindavo netoliese stovintis vandens bokštas, o maždaug prieš dvejus metus jį įsigijo bendrovė „Tauragės vandenys“, kuri kaime rūpinasi vandens tiekimu. Pasak I.Vorobjovienės, Pilaitės bendruomenės nariai E.Juozonienės iniciatyva jau renka parašus ir ruošiasi siųsti raštišką pranešimą apie problemą UAB „Tauragės vandenys“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tauragės vandenų“ direktorius: „Jie suvartoja per mažai vandens“

Susisiekus su UAB „Tauragės vandenys“ direktoriumi Eduardu Anuliu, pirmininkės minėtas raštas jau gulėjo ant jo darbo stalo. Pasak E.Anulio, jame išvardytos problemos, kurių neva, gyventojų teigimu, jo vadovaujama įmonė nesprendžia. Tačiau, anot direktoriaus, problema slypi pas pačius gyventojus.

– Ta visa gatvė suvartoja labai mažai vandens, nes vieni namai negyvenami, kitų savininkai išvykę dirbti į užsienį, – sakė E.Anulis. – Slėgis ten geras. Jeigu jo neužtenka buitinei įrangai, tegul įsirengia savo gręžinį, – pasiūlymą mestelėjo E.Anulis.

E.Anulis teigė, kad beveik prieš dvejus metus šioje gyvenvietėje „Tauragės vandenys“ įrengė papildomą vandens gręžinį. Anksčiau kaimą vandeniu aprūpindavo vandens bokštas, dabar jis nebenaudojamas, nes, direktoriaus teigimu, yra senas ir suiręs.

REKLAMA

Kitą dieną po pokalbio E.Anulis susisiekė su korespondente ir pranešė, kad buvo nuvykęs į Dapkiškių kaimą įvertinti situacijos.

– Pamatavome slėgį. Jis, kaip ir maniau, labai geras – 2,2 atmosferos, – informavo direktorius.

Pasak jo, apsilankymo metu buvo apklausti ir kaimynai, kurie tvirtino panašių problemų nepatiriantys, o raštą pasirašė vardan solidarumo.

– Pakeisim vieną vamzdį. Galbūt situacija pagerės, – pokalbį baigė E.Anulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų