REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trakų rajono gyventojai ir svečiai nuo šiol galės jaustis saugesni - šią savaitę TEO baigė vaizdo stebėjimo sistemos diegimo darbus, kurių metu rajone buvo įrengtos 35 naujos kameros: Lentvaryje veiks 16, Rūdiškėse – 6, o turistų pamėgtuose Trakuose – 13 vaizdo stebėjimo kamerų.

REKLAMA
REKLAMA

Moderni vaizdo stebėjimo sistema padės Trakų rajono policijos pareigūnams palaikyti viešąją tvarką ir užtikrinti saugumą. Naudojantis ja bus gerokai paprasčiau aptikti pažeidėjus ar užfiksuoti nusikalstamą veiklą. teigia TEO atstovai.

REKLAMA

„Kviesdami partnerius, svečius lankyti Trakų kraštą, drąsiai galėsime teigti, kad jie bus saugūs Trakuose“, – teigė Trakų rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė.

Pranešama, kad vaizdo stebėjimo kameros įrengtos populiariose susirinkimų vietose, prie turistinių objektų, sankryžose, kuriose yra didesnis automobilių judėjimas. Visos naujosios kameros gali priartinti vaizdą iki 30 kartų, tad peržiūrint vaizdo medžiagą nesunku pamatyti automobilio numerį ar žmogaus veido bruožus.

REKLAMA
REKLAMA

„Įdiegtos modernios vaizdo stebėjimo kameros padeda policijos pareigūnams nuolat stebėti „karščiausius“ taškus ir operatyviai reaguoti į viešosios tvarkos pažeidimus, greičiau identifikuoti nusikaltėlius. Visos Trakų rajono kameros turi įdiegtus filtrus dienos ir nakties režimui, tad filmuoja kokybišką vaizdą net ir esant prieblandai. Tad ši funkcija padeda pareigūnams palaikyti tvarką ir tamsiuoju paros metu“, – sako TEO Rytų verslo padalinio vadovas Darius Meizeraitis.

Dauguma kamerų gali suktis aplink savo ašį ir filmuoti aplink esančius vaizdus, jos valdomos iš Trakų rajono policijos komisariate esančio valdymo centro. Vaizdai iš kamerų į komisariatą perduodami šviesolaidžio kabeliais, pritaikytais dideliam duomenų srautui. Dėl to naujosios vaizdo kameros gali filmuoti ir perduoti didele (HD) raiška nufilmuotus vaizdus. Visi įrašai automatiškai saugomi 30 parų, sakoma pranešime.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų