REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Parlamentas ketvirtadienį pademonstravo triuškinamą palaikymą JAV interneto paslaugų milžinės „Google“ padalijimui per daugiausiai simbolinį balsavimą, tęsiantis jau ketverius metus trunkančiai priešpriešai tarp Briuselio ir tos bendrovės.

REKLAMA
REKLAMA

Mesdami tiesioginį iššūkį „Google“, Strasbūre susirinkę europarlamentarai 384 balsais prieš 174 priėmė rezoliuciją, raginančią Europos Sąjungą (ES) įpareigoti bendroves atskirti savo internetinės paieškos sistemas nuo kitokių komercinių paslaugų.

REKLAMA

Nors „Google“ tame pasiūlyme tiesiogiai neminima, Kalifornijoje įsikūrusi bendrovė, kurios internetinės paieškos sistema yra populiariausia pasaulyje, yra akivaizdus šio sprendimo taikinys.

Europos Parlamentas neturi galios suskaidyti „Google“, bet jo naujausias balsavimas dėl dviejų įtakingų įstatymų leidėjo pateikto rezoliucijos projekto, aiškiai parodė, kad ši bendrovė Europoje vertinama vis nepalankiau.

„Google“ veikla kelia vis didesnį Europos pareigūnų nerimą dėl įvairių problemų – pradedant privatumo klausimais, baigiant nacionalinių leidėjų apsauga.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo 2010 metų Europos Komisija vykdo tyrimą, reaguodama į skundus, kad „Google“ paieškos sistema stengiasi išstumti savo konkurentus Europoje.

„Google“ ir Briuselis taip pat ginčijosi dėl vadinamosios teisės būti užmirštam, kai ES aukščiausioji teismo institucija praeitais metais nutarė, jog vartotojai turi teisę prašyti internetinės paieškos sistemos valdytojo, kad praėjus tam tikram laikui būtų ištrinti su jais susijusius paieškų rezultatai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų