REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Lapkričio 21 dieną, Kaune įsikūrusiame restorane „Perkūno namai“, kauniečiai turėjo progą patys tapti vyno skonio „ekspertais“ ir paragauti jaunojo prancūziško božolė vyno (pranc. Beaujolais Nuveau). Norintys paragauti božolė skonio, naujo derliaus vyno butelius atkemša 00:00 val. nakties.

Lapkričio 21 dieną, Kaune įsikūrusiame restorane „Perkūno namai“, kauniečiai turėjo progą patys tapti vyno skonio „ekspertais“ ir paragauti jaunojo prancūziško božolė vyno (pranc. Beaujolais Nuveau). Norintys paragauti božolė skonio, naujo derliaus vyno butelius atkemša 00:00 val. nakties.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyno Akademija organizavo nedidelį renginį, kuriame skambėjo prancūziškos akordeono melodijos, ekspertas Petras Jarašiūnas pasakojo apie prancūziško vyno gamybos subtilybes. Šiais metais, „Božolė ringas“ renginio svečiai turėjo progą tapti vyno „ekspertais“ - balsuodami už jiems labiausiai patikusį božolė skonį, išrinko skonį nugalėtoją. „Božolė ringas“ vakarui paruoštoje viktorinoje svečiai galėjo laimėti Vyno Akademijos dovanas.

REKLAMA

Tradiciškai kasmet, visame pasaulyje minimas Jaunojo vyno skonio ragavimo renginys. Jo ištakos – Prancūzija, Božolė regionas, kuriame gaminamas tokio paties pavadinimo vynas. Jauno vyno skonio ragavimo renginį Prancūzijoje pradėta organizuoti nuo 1951 metų.

Vienas didžiausių šio vyno, ir apskritai božolė, gamintojas Prancūzijoje per metus parduoda apie 2,5 mln. butelių savo produkcijos. Božolė vyno kasmet pagaminami didžiuliai kiekiai vien dėl šio rudens renginio. Vyno gamyba savita tuo, kad jį gaminant sultys fermentuojamos nesuspaustų „Gamay“ vynuogių viduje ir suteikia gėrimui būdingo gėlių, aviečių, vyšnių aromato, vaisių ir prieskonių skonio lengvumo.

Užsakymo nr. 5101

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų