REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras – už užsieniečių įdarbinimo liberalizavimą

Žinių radijas

Europos Sąjungos statistikos tarnyba „Eurostato" duomenimis, Lietuvos gyventojų 2000-2013 metais ES mažėjo sparčiausiai. Prognozuojama, kad 2040 m. gyventojų Lietuvoje bus mažiau, nei 2 milijonai.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras Algirdas Butkevičius „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ teigė manantis, kad Lietuvoje jau trūkstant darbo jėgos, reikėtų liberalizuoti užsieniečių įdarbinimą:

„Aš manau, kad mes einame labai teisingu keliu. Jūs puikiai žinote, kad mes kai kurias socialines programas pradėjome įgyvendinti. Jos turi suteikti galimybę žmonėms čia dirbti, jeigu suserga - gauti didesnes išmokas. Taip pat ir nedarbo išmokos vėl padidintos. Jeigu kalbėtume apie dirbančiųjų skaičių, valstybės sektoriuje darbuotojų skaičius mažėjo 1,2 proc., o privačiame augo vis dėlto 4,6 proc., bet mes jaučiame darbuotojų trūkumą, ypač tai matyti statybų sektoriuje. Čia aš būčiau liberalesnis. Esu jau ir ministrams aiškiai pasakęs, kad turi būti galvojama, kaip įsileisti žmones iš kitų šalių, kurie nori čia įsidarbinti. Bet turėtų būti išduodami specialūs leidimai tam tikram laikotarpiui, kol jie čia dirbs. Tai yra vienas iš klausimų, apie kurį reikia diskutuoti", - kalbėjo A. Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų