REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Blogiausiu atveju – jei šalies eksportas į Rusiją visiškai sustos ir bankrutuos dalis logistikos įmonių, šalies bendrasis vidaus produktas (BVP), kaip teigia Lietuvos premjeras, gali smukti 4 proc. Tačiau, anot Algirdo Butkevičiaus, tokia tikimybė nelabai reali.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Yra įvairiausių skaičiavimų. Jau tas pats kraštutinis atvejis, kuriuo aš netikiu, kai jokio eksporto neturėtume į Rusiją ir mūsų logistika nebūtų panaudota, – nei sandėliavimas, nei pervežimai, tai galėtų būti 4 proc. BVP mažėjimas, toks poveikis“, – interviu Žinių radijui ketvirtadienį sakė A. Butkevičius.

REKLAMA

Anot jo, Lietuva neplanuoja kalbėtis su Maskva, šiuo metu ieškoma alternatyvų Rusijai. Pavyzdžiui, toliau ketinama kalbėtis su Kinija.

„Dabar mes neplanuojame į Maskvą siųsti pareigūnų, Užsienio reikalų ministerija dirba, kiek aš žinau, dar kol kas nepavyksta užmegzti tiesioginio kontakto su Rusijos muitinės departamento vadovu. Puikiai žinot, kad dabar ekonominiai santykiai su Baltarusija yra pagerėję. (...) Dirbama su kitomis valstybėmis, planuoju Serbijoje susitikti su Kinijos ministru pirmininku. Tikimybė (pralaužti ledus – BNS) yra labai maža, bet kalbėtis reikia“, – aiškino ministras pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, sugriežtintos vežėjų patikros klausimas gruodį bus keliamas Briuselyje.

„Briusely gruodžio 3 dieną transporto taryboje Lietuva iškels šią problemą pasienyje, nes mes Europos Sąjungoje turime turėti bendrą poziciją. (...) Pristatysim, kokią įtaką daro transporto sektorius Lietuvoje, – didžiulę įtaką, nuo 12–13 proc. Aišku, kalbu plačiąja prasme, ne tik apie su Rusija susijusį transporto sektorių“, – kalbėjo A. Butkevičius.

Rusijos muitinės vadovas antradienį pranešė, jog nuodugniai tikrinti lietuviškus krovinius pradėta dėl to, kad esą Europos Sąjungos šalys į Rusiją per Lietuvą gabena „embargo“ produkciją, kurios sertifikatai yra padirbti. O dar anksčiau Rusijos muitininkai neoficialiai teigė, kad sutriko informacinės sistemos.

Vilkikų ir lengvųjų automobilių iš Lietuvos įvažiavimą Rusija pradėjo riboti praėjusios savaitės pabaigoje.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų