REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienio vakarą grupė „Liūdni slibinai“ pristatė naują savo vaizdo klipą. Pagal Maironio eiles sukurtos dainos „Mergaitė“ klipą grupė nufilmavo populiariųjų asmenukių principu.

Antradienio vakarą grupė „Liūdni slibinai“ pristatė naują savo vaizdo klipą. Pagal Maironio eiles sukurtos dainos „Mergaitė“ klipą grupė nufilmavo populiariųjų asmenukių principu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Netradicinį muzikinio video formatą pasirinkę „Liūdni slibinai“ teigia, kad pats kūrinys davė užuomenas į tokį sprendimą.

REKLAMA

„Maironio tekste išsikalbėti užsimaniusi Mergaitė pati sau yra „karalienė graži“. Asmenukės stilistinė raiška mums pasirodė tinkama forma taip manančią mergaitę įamžinti. Be to, praktiška - nereikia samdyti operatoriaus“, - kalba „Liūdnų slibinų“ vokalistas Dominykas Vaitiekūnas.

Klipo pristatymui atlikėjai pasirinko neįprastą vietą ir surengė jį tiesioginės vaizdo konferencijos metu savo „Youtube“ kanale. Prie virtualaus renginio prisijungė daugiau nei pusė tūkstančio gerbėjų iš skirtingų pasaulio šalių. Oficialioje „Youtube“ statistikoje teigiama, kad prie transliacijos buvo prisijungę stebėtojai iš Jungtinės Karalystės, Slovakijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Prancūzijos, Danijos, Latvijos, Belgijos, Čekijos, Suomijos, Italijos, Norvegijos ir netgi iš Kinijos. Naminiais treningais pasipuošę Vaidas Kublinskas ir Aistė Lasytė, o Dominykas Vaitiekūnas apsitaisęs naminiu fraku, atsakinėjo į gerbėjų klausimus, dalinosi savo mintimis asmenukių tema.

REKLAMA
REKLAMA

Tik savo pačių rankomis klipą nufilmavę ir sumontavę „Liūdni slibinai“ savo „Facebook“ paskyroje palygino šį darbą su šiuolaikiniu rankdarbiu. Pristatymo metu svarstę, kas slypi už asmenukių darymo mados, patys „liūdesio išpažinėjai“ prisipažino nesantys aktyvūs šio formato naudotojai asmeniniame gyvenime.

„Visos lazdos turi du galus, ne išimtis ir su asmenukėmis - ja ir pasiremti galima, ir netyčia užvožti sau per galvą“, - teigia grupės narys Vaidas Kublinskas.

Naujajame klipe antraeilius vaidmenis gavo ir atsakingai atliko ir Antys, keli Arkliai bei Ožka, su kuria nufilmuota scena labiausiai įstrigo Dominykui Vaitiekūnui. Pasak jo, šis kadras tarsi apnuogina mūsų visų identiteto pamatą: „Kad ir kiek besistengtume būti klimingomis karalienėmis, vis tiek po karūna ragai kyšteli ir pasmakrėj dzimbuliukų nepaslėpsi“.

Pristatę klipą „Liūdni slibinai“ jau ruošiasi šventiniams pasirodymams su VDU kameriniu orkestru. Gruodžio 31 dieną senus metus palydės koncertas Kaune, o sausio 8 dieną naujus metus sutiks koncertas Vilniuje.

„Liūdni slibinai“ - dainos „Mergaitė“ oficialus vaizdo klipas:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų