REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pastarosiomis savaitėmis tarp perkamiausių lietuviškų knygų yra ir naujausias rašytojo, žurnalisto Dailiaus Dargio darbas „Mafijos kronikos“.

Pastarosiomis savaitėmis tarp perkamiausių lietuviškų knygų yra ir naujausias rašytojo, žurnalisto Dailiaus Dargio darbas „Mafijos kronikos“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ne tik Lietuvos, bet ir Anglijos, Airijos parduotuvėse pasirodžius šiai nekantriai lauktai publicistinės dokumentikos knygai, kviečiame sužinoti įdomiausius knygoje pateiktus faktus ir jos kūrimo detales.

REKLAMA

1. „Mafijos kronikos“ buvo rašomos nuo 2013-ųjų rugpjūčio iki 2014-ųjų vasario. Būtent šiuo periodu buvo filmuojamas ir to paties pavadinimo atkuriamosios dokumentikos serialas, rodytas TV3 kanalu.

2. Pasirodė ir elektroninė „Mafijos kronikų“ versija, kurią galima įsigyti pasaulinėje internetinėje parduotuvėje „iTunes / iBookstore“. Ši versija skirta „iPad“ naudotojams. Tačiau joje vizualinė medžiaga (fotografijos) gerokai skiriasi nuo popierinės versijos. Taip pat galite peržiūrėti nemažai unikalios vaizdo medžiagos iš senų policijos archyvų ir įdomiausius fragmentus iš to paties pavadinimo televizijos serialo.

REKLAMA
REKLAMA

3. Knygoje pateikiamos naujos, anksčiau niekur neskelbtos garsiųjų 1993-iųjų spalio žudynių Kauno „Vilijos“ restorane detalės. Čia pirmąsyk viešai skelbiama, kaip susiklostė ilgus metus paslaptinga laikytos mafijos bylos dalyvių – tiesioginių samdomų žudikų – likimai, gyvenimo istorijos.

4. Atrasti netikėti pastebėjimai vieno knygos herojaus – buvusio alkoholio gamyklos savininko, turėjusio glaudžius ryšius su politikais, iki šiol nežinomo žudiko nušauto Valdo Jakučio – nužudymo dieną. Buvę aukšti teisėsaugininkai „Mafijos kronikų“ puslapiuose atvirai prašneko, kad žmogžudystės dieną nusikaltimo objektu tapusiame rajone sukinėjosi užmaskuoti specializuotų teisėsaugos organų automobiliai. Tik šioje knygoje sužinosite, ką tenai veikė minėtų padalinių darbuotojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Knygoje paviešintos ilgus metus nuo visuomenės kruopščiai slėptos KGB darbuotojų užvestos mafijos atstovų operatyvinės, sekimo bylos. Paaiškėjo, kad paskutiniais sovietmečio metais ir vos tik atkūrus nepriklausomybę Vilniaus kagėbistai bene labiausiai domėjosi Kauno „Daktarais“ ir „Vilniaus brigados“ vyrais.

6. Knygoje šnekinti ne tik buvę mafiozai, teisėsaugos pareigūnai, bet ir garsūs praeities pramogų pasaulio veikėjai. Kurie? Sužinosite šios knygos puslapiuose.

7. „Mafijos kronikose“ paskelbtas prie 2005-ųjų turto prievartavimo bylos, kurioje minimas ir Henrikas Daktaras, prisegtas failas, kuriame – pokalbis tarp H. Daktaro ir nuo eilinių „torpedų“ nukentėjusio Kapucino pravarde pagarsėjusio asmens. Šio pokalbio metu buvęs „Daktarų“ bosas atvirai pasisako, kad niekas su juo nebenori turėti reikalų.

REKLAMA

8. Knygoje buvę aukšti teisėsaugininkai atvirai prisipažįsta, kokio dydžio ir vertės kyšių pasiūlymų yra sulaukę iš įtakingiausių ano meto mafiozų.

9. Šios knygos puslapiuose sužinosite, kas dėjosi „Mafijos kronikų“ filmavimo užkulisiuose. Be to, perskaitysite, į kokią kriminalinę situaciją, kuri baigėsi beprasmiška kolegos mirtimi ir ilgais metais kalėjimo, pateko H. Daktaro tėvą suvaidinęs žymus avangardinio kino kūrėjas.

10. Knygoje atvirai pasakojama, kokią asmeninę dramą filmuojant garsųjį televizijos serialą išgyveno pats knygos autorius D. Dargis. Be to, skelbiami keli žiniasklaidoje pasirodę mafijos knygų autoriaus interviu, kuriuose jis kaip niekada anksčiau atvirai pasakoja apie savo asmeninį gyvenimą, pomėgius ir kūrybinius planus.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų