REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pastaraisiais metais verslumas Lietuvoje tapo madingas. Jei anksčiau rizikuoti ir mėginti kurti savo įmonę ar startuolį (angl. start-up) išdrįsdavo vienetai, šiandien vis daugiau (ypač jaunų) žmonių tarp asmeninių tikslų regi verslo kūrimą. Informacijos ir patarimų šia tema viešojoje erdvėje galima rasti nemažai, tiesą sakant tiek, kad juose net galima pasiklysti. Todėl „Kryptis karjerai“ nutarė peržvelgti interneto platybėse esančius išteklius ir atrinko 5, nuo kurių galite pradėti.

REKLAMA
REKLAMA

1. Aukso vertės naujienlaiškiai

Viena svarbiausių organizacijų Lietuvoje, kuri rūpinasi verslumo šalyje skatinimu, yra „Verslo Lietuva“. Ši institucija koordinuoja dešimtis projektų ir programų, skirti verslo skatinimui, konkurencingumo didinimui, Lietuvos įmonių eksporto stiprinimui, startuolių puoselėjimui ir t.t. Tam, kad nepraleistumėte vertingų kvietimų dalyvauti „Verslios Lietuvos“ (ir kitų organizacijų) projektuose, rekomenduojame užsiprenumeruoti patrauklų ir labai išsamų jos naujienlaiškį (prenumeratą rasite verslilietuva.lt tituliniame puslapyje, dešiniajame informaciniame bloke). Jame sužinosite svarbiausias naujienas, kvietimus dalyvauti projektuose, artimiausių renginių sąrašą, o įkvėpimui – dar ir Lietuvos verslo sėkmės istorijų.

REKLAMA

Kur: www.verslilietuva.lt

2. Jei pradžiai reikia pinigų

Viena iš rimčiausių kliūčių savo idėjas paversti realiu verslu paprastai tampa finansai. Tai ypač aktualu jaunam žmogui, dar nesukaupusiam santaupų iš ankstesnių karjeros etapų. Būtent todėl buvo sukurtas „Verslumo skatinimo fondas“, į kurį dėl paskolos gavimo lengvatinėmis sąlygomis gali kreiptis jaunos (iki 1 m.) mažos įmonės bei fiziniai asmenys. Jos gali gauti paskolą iki 86.000 Lt, kurios palūkanos beveik pilna apimtimi kompensuojamos. Paskolai garantijas suteikia INVEGA.

REKLAMA
REKLAMA

Kur: http://www.invega.lt/lt/paslaugos/lengvatines-paskolos/verslumo-skatinimo-fondas.htm

3. Nemėgstantiems skaityti

Jei gilintis į straipsnių serijas apie verslumą neturite ūpo, daug informacijos galite gauti ir patraukliu video formatu. Tos pačios INVEGOS paskyroje vaizdo įrašų platformoje „YouTube“ rasite dešimtis vaizdo įrašų: nuo sėkmės istorijų iki ekspertų patarimų, kaip pradėti savo verslą. Šalia rimtesnių vaizdų įrašų čia galima rasti net su humoru pateiktos naudingos informacijos – pavyzdžiui, laidų ciklą „Verslas lietuviškai“, kuriame įvairias pradedančiojo verslo istorijas šmaikščiai vaizduoja žinomi aktoriai Audrius Bružas ir Kirilas Glušajevas. Smagu, įdomu ir naudinga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kur: https://www.youtube.com/user/VersloVinis/featured

4. Vietoje vadovėlio

Visgi kuriant verslą vien tik įkvėpimo ir geros idėjos neužtenka. Reikia labai konkrečių praktinių žinių įmonės steigimo, finansų valdymo, darbo teisės ir kitose srityse. Čia pravers „Verslios Lietuvos“ sukurtas ir nuolat atnaujinamas detalus elektroninis gidas „Pradedančiojo verslininko žinynas“, kuriame rasite 4 išsamias dalis: „Verslo planavimas“, „Verslo formos ir registravimas“, „Darbo teisė“, „Žmogiškųjų išteklių valdymas“. Svarbiausia – nemokamai.

REKLAMA

Kur: www.verslilietuva.lt/uploads/file/Zinynas_A4_2013.pdf

5. Lietuvos startuolių erdvė

„Startuolis“ (angl. start-up) – tai terminas, kuris Lietuvoje žinomas dar gan neseniai, tačiau toks jauno verslo modelis ypatingai domina jaunus, ambicingus žmones. Startuoliams galioja kiek kitokios taisyklės nei įprastam verslui: daugiau dėmesio skiriama sparčiam augimui (pritraukiant vartotojus, klientus), mažiau – greitam pelno uždirbimui. Todėl jei mąstote apie startuolio kūrimą, jums teks ieškoti kitų informacinių išteklių ir patarimų nei įprastai įmonei. Pradėti galima nuo Lietuvos startuolių ekosistemai skirtos svetainės StartupLithuania.lt.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų