REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį paragino Lietuvos verslą rimtai įvertinti rizikas Rusijoje, kuri, pasak šalies vadovės, yra neprognozuojama šalis ir nepatikima ekonominė partnerė.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentės teigimu, Lietuvos transporto priemonėms apribojimus Maskva įvedė dėl politinių priežasčių, ir šios problemos sprendimu turėtų rūpintis Europos Sąjunga (ES).

REKLAMA

„Tai yra politinės problemos, kurios šiuo metu susidaro būtent dėl to, kad Rusija tapo agresyvia valstybe, neprognozuojama valstybe“, - žurnalistams Klaipėdoje sakė prezidentė.

„Mūsų verslas turi labai rimtai pasverti, nes žinome, kad kol kas Rusija yra nepatikima ekonominė partnerė. Todėl verslas turi apsispręsti, ar rizikuoti ir prisiimti visą riziką, ar vis dėlto mėginti diversifikuoti ir ieškoti naujų rinkų“, - kalbėjo D.Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak šalies vadovės, į Maskvos kaltinimus, kad per Lietuvą į Rusiją gabenami uždrausti produktai, turi reaguoti ES.

„Šiandien kiek girdėjau yra oficialus Rusijos muitinės pareiškimas, kad neva per Lietuvą yra gabenama europinė kontrabanda. Tai reiškia, mestas kaltinimas visai Europai. Tai reiškia, kad tai jau yra Europos problema ir Europa turės spręsti“, - teigė ji.

D.Grybauskaitė dabartinius ribojimus susiejo su pernai Lietuvai įvestomis panašiomis priemonėmis ir ES pritaikytu maisto produktų embargu.

„Mes esame patyrę daug panašaus pobūdžio blokadų. Be jokios abejonės, visos šios blokados turi politinę potekstę. Mes jau prieš metus turėjome grynai prieš Lietuvą nutaikytas sankcijas, kai Lietuva pirmininkavo ES, o šią vasarą buvo pritaikytos sankcijos visai Europai“, - teigė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos nacionalinė vežėjų automobiliais asociacija „Linava“ antradienį pranešė turinti duomenų, kad Rusijos muitinė pirmadienio vakarą išplatino vidinį dokumentą, kuriuo nurodoma transporto priemonėms bei kroviniams iš Lietuvos taikyti sugriežtintą, pilną patikrą.

Rusijos muitinės vadovas Andrejus Beljaninovas pareiškė, kad patikra sugriežtinta, nes Lietuvos teritorija esą „naudojama draudžiamos į Rusiją importuoti produkcijos gabenimo maršrutams pakeisti“.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos duomenimis, lietuvių automobiliai imti griežčiau tikrinti penktadienio vakarą, praėjus dienai po to, kai D.Grybauskaitė Rusiją viešai pavadino teroristine valstybe, nes ji siunčia karius be skiriamųjų ženklų į Rytų Ukrainą.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų