REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Analitikų centras „Open Europe“ paskelbė ataskaitą, kurioje sakoma, jog įvairios mokestinės lengvatos Jungtinę Karalystę pavertė imigrantų iš kitų Europos Sąjungos šalių traukos centru. Ataskaitoje aiškiai nurodoma, kaip JK mokesčių mokėtojai iš tiesų subsidijuoja mažai uždirbančius imigrantus.

REKLAMA
REKLAMA

Ekspertai paskaičiavo, kad du vaikus auginantis dirbantis imigrantas, gaunantis minimalų darbo užmokestį ir per savaitę uždirbantis mažiau nei £200, iš valstybės per mokestines lengvatas ir kitas pašalpas papildomai gauna £330, rašo „The Daly Mail“.

REKLAMA

Tokiu būdu, pavyzdžiui, iš Lenkijos į Britaniją atvykęs žmogus gali savo savaitines pajamas padvigubinti, o atvykusio bulgaro pajamos, lyginant su tuo, kiek jis gautų savo šalyje, padidėtų daugiau nei 250 proc.

„Tapome tikru traukos centru Europos Sąjungoje, – pareikė konservatorius parlamento narys Bernardas Jenkinas. – Vienas dalykas, kuris išlaiko mažą darbo užmokestį, yra nesiliaujantis pigios darbo jėgos srautas iš Rytų Europos. (...) Ir dauguma žmonių čia atvyksta su šeimomis, tačiau jie gali gauti pašalpų, kad išlaikytų ir savo šalyse likusias šeimas.“

REKLAMA
REKLAMA

„Open Europe“ duomenys paskelbti Britanijos valdžios atstovams vis nesutariant, ar vyriausybei pavyks apriboti imigraciją ar ne. Valdančiosios Konservatorių partijos atstovė, vidaus reikalų sekretorė Theresa May neseniai pareiškė, kad šalies valdžiai „veikiausiai“ nepavyks pasiekti užsibrėžto tikslo sumažinti imigracijos mastą

„Open Europe“ parengti duomenys rodo, kad Ispanijoje vienišo tėvo ar motinos, auginančių du vaikus, vidutinis savaitinis darbo užmokestis po mokesčių yra £362, Lenkijoje – £269, o Bulgarijoje – £149. Britanijoje minimalią algą gaunantis darbuotojas gauna £196, tačiau pridėjus įvairias mokestins lengvatas ir kitas pašalpas ši suma padidėja iki £527. Tai reiškia, kad ispanui atvykus į JK, jo pajamos padidėtų 45 proc., lenko – 95 proc., o bulgaro – 253 proc.

„Open Europe“ specialistai siūlo neskirti mokestinių lengvatų ir pašalpų į JK dirbti atvykusiems imigrantams, kol jie neišdirbo bent penkerių metų.

Šiuo metu Britanija mokestinėms lengvatoms dirbantiems imigrantams per metus išleidžia 5 mlrd. svarų. Jas gauna 415 tūkst. užsieniečių.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų