REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šaltuoju metų sezonu lietuviai vis dažniau renkasi egzotines keliones, tačiau ruošiantis poilsiui svetur, mažiausiai galvojama apie galimas traumas ir dažnai pamiršta, jog pagrindinis dėmesys turėtų būti skirtas saugumui. Draudimo bendrovės „If“ pastarųjų metų statistika rodo, jog būtinosios medicininės išlaidos Azijos šalyse išaugo kone dvigubai. Tam įtakos turėjo ir kasmet augantis susidomėjimas egzotinėmis kelionėmis, kuriuo džiaugiasi kelionių organizatoriai.

REKLAMA
REKLAMA

Egzotinių kelionių metu dažniausiai patiriamos galūnių traumos, tai įvairūs patempimai ar lūžiai ir virškinimo sutrikimai. Nors šių metų šaltasis sezonas dar tik prasideda, didžiausia registruota žala – 54 tūkst. litų dėl lūžusios pėdos ir skubiai atliktos operacijos Kinijoje, tačiau tai reti atvejai. Praėjusiais metais šaltuoju metų sezonu egzotinę kryptį pasirinkusiems klientams vidutinė išmokėta žala buvo 500 litų, o didžiausias įvykis buvo dėl žarnyno infekcijos, kuomet klientui buvo padengtos 3200 litų su gydymų susijusios išlaidos. „Dažnėja atvejų, kuomet užsienio medicininės įstaigos nepriima nei draudimo bendrovių, nei asistuojančių kompanijų polisų kaip garanto ir prašo atsiskaityti už paslaugą grynaisiais pinigais, sukeldami papildomo streso ir rūpesčių keliautojams, o tai ypač būdinga Azijos šalyse, išskirtinai Kinijoje ir Pietų Korėjoje“ – sako draudimo bendrovės „If“ vyriausioji asmens žalų ekspertė Alytė Balkuvienė.

REKLAMA

Kad susidūrus su negalavimu gydymo procesas vyktų kuo sklandžiau, vykstant į tolimą kelionę rekomenduojama turėti grynųjų pinigų, geriausiai JAV dolerių, kuriuos saugiausia išskaidyti dalimis ir laikyti skirtingose vietose ar kreditinę kortelę. Tokiais atvejais patirtas išlaidas draudimo bendrovės padengia pateikus gydymo įstaigos dokumentus.

Pasak A. Balkuvienės, reikia nepamiršti, kad vykstant į tolimas keliones reikia apsisaugoti ne tik nuo galimų sveikatos sutrikimų, bet ir ilgų kelionių metu patiriamų nesklandumų dėl jungtinių skrydžių vėlavimo ar reisų atšaukimo bei pasitaikančių bagažo dingimų. Tad renkantis kelionės apsaugą, reikia atidžiai įvertinti kelionės riziką.

REKLAMA
REKLAMA

„Susidomėjimas egzotinėmis kelionėmis kasmet auga. O Azijos kryptis išlieka vienos populiariausių. Artėjant lietuviškai žiemai sulaukiama itin daug užklausų kelionėms į Pietryčių Aziją. Šri Lanka, Vietnamas, Balis, Maldyvai – itin geidžiamos šalys atostogoms. Tačiau vykstant į egzotiškus kraštus būtina pasiruošti. Savo keliautojams visada rekomenduojame turėti būtinųjų medicininių išlaidų draudimą, pasirūpinti paso kopija“ – teigia egzotinių kelionių organizatoriaus „Voyage-Voyage“ vadovė Ingrida Navickaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, taip pat rekomenduojama kelionės pradžioje atidžiau rinktis maistą, pamažu pratintis prie egzotiško meniu. Taip pat būtina atminti, kad kelionės metu vanduo gali išgydyti ir susargdinti. Esant karštai dienai, būtina gerti kuo daugiau skysčių, tačiau prieš perkant vandens buteliuką, visada būtina įsitikinti, ar jis nebuvo atsuktas.

Tarp keliaujančių lietuvių populiariausias – būtinosios medicinos pagalbos draudimas, dengiantis būtinąsias išlaidas susirgus ar susižeidus užsienyje. Tačiau tautiečiai vis dažniau renkasi bagažo, kelionės išlaidų ir civilinės atsakomybės draudimus, kurie apsaugo nuo papildomų išlaidų atidėjus kelionę, praradus bagažą ar padarius žalą kitų asmenų turtui ir sveikatai. Apie „If “

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų