REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Telekomunikacijų bendrovė „Bitė Lietuva“ pranešė per 2014 m. trečiąjį ketvirtį įrengusi 120 naujų bazinių stočių ir užbaigė antrąjį 3G tinklo plėtros etapą. Kaip skelbia naujausia Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) ataskaita, bendrovės 3G tinklas apima 95-97% Lietuvos teritorijos.

REKLAMA
REKLAMA

„Sparčiuoju 3G mobiliuoju internetu mūsų klientai jau gali naudotis didžiojoje Lietuvos dalyje. Per antrąjį jo plėtros etapą itin didelį dėmesį skyrėme mažesniems Lietuvos regionams ir magistraliniams keliams“, – sakė Gintas Butėnas, bendrovės „Bitė Lietuva“ tinklo direktorius.

REKLAMA

Skelbiama, kad per šį etapą bendrovė ne tik statė papildomas bazines stotis, bet sėkmingai atliko programinės įrangos atnaujinimą bei išplėtė tinklo talpumą. Tai lėmė padidėjusius duomenų parsiuntimo ir išsiuntimo greičius ir pagerėjusį signalo stiprumą.

RRT duomenys rodo, kad „Bitė Lietuva“ 3G tinklas apima 95-97%, 2G – 99,5% Lietuvos teritorijos. „Bitės“ 3G tinkle galima naudotis ne tik duomenų perdavimo paslauga, bet ir itin aukštos kokybės balso perdavimo paslauga „HD Voice“, kurią bendrovė pirmoji Lietuvos rinkoje pristatė jau prieš du metus.

Per artimiausius keletą metų į tinklo plėtrą ir modernizavimą „Bitė Lietuva“ investuos apie 172 mln. litų. Planuojama, kad kitų metų pirmąjį ketvirtį „Bitės“ klientai galės naudotis itin sparčiu 4G/4G LTE Advanced ryšiu penkiuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai ir Panevėžys), sakoma bendrovės pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų