REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klivlande pradėtas tyrimas dėl incidento, kai policija nušovė vieną 12-metį, turėjusį pistoletą, kuris pasirodė esantis žaislinė ginklo kopija.

Klivlande pradėtas tyrimas dėl incidento, kai policija nušovė vieną 12-metį, turėjusį pistoletą, kuris pasirodė esantis žaislinė ginklo kopija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu viena vietos įstatymų leidėja paragino tokius ginklus gaminti tik ryškių spalvų arba specialiai pažymėtus.

REKLAMA

Berniukas, kurį Kujahogos apygardos medicinos tyrėjas įvardijo kaip Tamirą Rice'ą (Tamirą Raisą), mirė nuo žaizdų sekmadienį, kitą dieną po to, kai buvo pašautas policijos pareigūnų, atvykusių pagal iškvietimą pagalbos telefonu, kai buvo pranešta, kad žaidimų aikštelėje vaikas mojuoja „veikiausiai netikru“ ginklu.

Policijos viršininko pavaduotojas Edas Tomba sakė, kad vienas pareigūnas dukart iššovė, kai berniukas iš už kelnių juostos išsitraukė netikrą ginklą, ant kurio nebuvo oranžinio saugumo indikatoriaus, paprastai tvirtinamo ant vamzdžio, nors jis nenukreipė to pistoleto į policininkus. Juodaodis berniukas pareigūnams negrasino, bet griebėsi už ginklo, labai panašaus į tikrą, kai jam buvo liepta iškelti rankas, nurodė E.Tomba.

REKLAMA
REKLAMA

„Būtent tuomet pareigūnas iššovė“, – sakė jis.

Policija nurodė, kad tas ginklas buvo pneumatinis pistoletas, pusiau automatinio kovinio ginklo kopija. Oranžinis saugumo indikatorius nuo jo buvo nuimtas.

Abu policininkai buvo nušalinti nuo pareigų, kol vyks tyrimas – kaip įprasta tokiais atvejais, sakoma Klivlando policijos pranešime. Vietos dienraštis „The Plain Dealer“ nurodė, kad vienas iš šiame incidente dalyvavusių pareigūnų dirbo policijoje pirmuosius metus, o kitas buvo 10 metų darbo patirtį turintis departamento veteranas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Policijos departamentas surinko stebėjimo kamerų įrašus ir kitus įrodymus, kuriuos pateiks apygardos prokuratūrai, rašo „Plain Dealer“, necituodamas jokių šaltinių. Laikraštis pridūrė, kad peržiūrėję įrodymus prokurorai kreipsis į didžiąją žiuri, kuri spręs, ar pareigūnai pagrįstai panaudojo jėgą prieš berniuką.

Berniuko šeimos advokatas Timothy Kucharski (Timotis Kucharskis) sakė, kad Tamiras šeštadienio popietę išėjo su draugais į parką, bet teisininkui buvo nežinomos pražūtingos konfrontacijos detalės.

REKLAMA

„Nenoriu daryti skubotų išvadų“, – sakė jis.

T.Kucharski sakė norintis pats pasikalbėti su incidento liudininkais ir surinkti daugiau faktų. „Galiausiai išsiaiškinsime, kas nutiko“, – pabrėžė jis.

Vienas vyras, paskambinęs pagalbos telefonu 911, sakė operatoriams, kad tas berniukas sėdėjo ant sūpynių ir mojavo „veikiausiai netikru“ pistoletu, gąsdindamas žmones.

Paskambinęs vyras teigė, kad berniukas tai įsikiša ginklą už kelnių juosmens, tai vėl jį išsitraukia.

„Nežinau, ar jis tikras, ar ne“, – pridūrė jis.

Klivlando policijos patrulių asociacijos prezidentas Jeffas Follmeris (Džefas Folmeris) sakė, kad į incidento vietą atvykę pareigūnai nebuvo informuoti, jog tas ginklas gali būti netikras.

REKLAMA

Pareigūnas, iškviestas į žaidimų aikštelę prie vieno laisvalaikio centro, pamatė pistoletą, padėtą ant stalo arba suolo, ir matė, kaip berniukas jį paėmė bei užsikišo už kelnių juosmens, nurodė J.Follmeris.

Sinsinatyje išrinkta Ohajo valstijos Atstovų Rūmų narė Alicia Reece (Alisija Ris) sekmadienį paskelbė pasiūlysianti įstatymo projektą, kad visi Ohajo valstijoje parduodami pneumatiniai ginklai būtų ryškių spalvų arba pažymėti aiškiai matomomis fluorescuojančios spalvos juostomis. Panašų teisės aktą jau yra patvirtinęs Kalifornijos gubernatorius Jerry Brownas (Džeris Braunas).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A.Reece, kuri yra Ohajo juodaodžių įstatymų leidėjų grupės prezidentė, sakė, kad tokį teisės akto projektą pateiks reaguodama į mirtinus incidentus, per kuriuos žuvo minėtas 12-metis, taip pat 22 metų Johnas Crawfordas III (Džonas Krofordas III). Jos siūlomos taisyklės gali padėti „išvengti mirtinų konfrontacijų ateityje“, sakoma A.Reece pranešime.

J.Crawfordas buvo nušautas policijos rugpjūčio 5 dieną, kai vienas vyras pagalbos telefonu pranešė, kad tas juodaodis nešasi ginklą viename Deitono priemiestyje esančiame prekybos centre „Walmart“. Policija nurodė, kad J.Crawfordas tame prekybos centre buvo paėmęs šautuvą, kurį pareigūnai palaikė tikru, o vyras nereagavo į nurodymą mesti ginklą.

Didžioji žiuri nusprendė, kad policijos pareigūnų veiksmai per tą incidentą buvo pateisinami, tačiau JAV Teisingumo departamentas dar tiria tą atvejį.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų