REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pastarosios savaitės BEKO-LKL čempionate nebuvo lengvos Kauno „Žalgiriui“ ir Klaipėdos „Neptūnui“. Abi ekipos turėjo vargo kol palaužė Panevėžio „Lietkabelį”, o Vilniaus „Lietuvos rytas“ pralaimėjo Pasvalio „Pieno žvaigždėms“. Krepšinio treneris ir ekspertas Vitoldas Masalskis neįžvelgia nuosmūkio požymių, pirmaujančių komandų žaidime. Jo teigimu, lyderių sunkaus žaidimo priežastis paprasta.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai yra varžovo neįvertinimas, nes tos trys komandos, kai reikės susikaups ir padarys savo darbą. Iš tų trijų pirmaujančių komandų mane labiausiai džiugina „Žalgirio“ gynyba. Aišku, kai jie nori ir turi motyvacijos rungtynėse“, – „Radiocentro“ laidai „BEKO-LKL apžvalga“ teigė V.Masalskis.

REKLAMA

Anot trenerio, pirmaujančių komandų trejetas ryškiai pranoksta kitas ekipas ir tai nebestebina. O kaip stebinančias, ekspertas paminėjo dvi komandas.

„Labiausiai pagal sudėtį neatitinka „Lietkabelio“ vieta (9 – red. past.). Aišku, buvo trenerių permainos, gal reikia laiko, bet jie šiuo metu jie yra per žemai. Pagal sudėtį mane stebina „Dzūkija“, kuri kol kas rikiuojasi pakankamai aukštai“.

O pergale prieš „Lietuvos rytą“ nustebinusi „Pieno žvaigždžių“ komanda, V.Masalskio manymu, nustebins ir dar ne kartą.

REKLAMA
REKLAMA

„Šioje komandoje yra du jauni bei ambicingi treneriai ir kas įdomiausia, jie abu yra „skautinginiai“ treneriai, ruošiantys analizes. Jie buvo gerų trenerių asistentai. Ypatingai paminėčiau Mindaugą Brazį, kuris dirbo su J. Plaza „Žalgiryje“ ir turi pakankamai patirties šitose srityse, kaip analizuoti priešininkus“.

Iškart po lyderių žengiantis Utenos „Juventus“, turnyro lentelės viduryje įsitvirtinęs Šiaulių klubas, aštuntoje pozicijoje esantys „Prienai“ taip pat turi ir stiprių, ir silpnų pusių.

„Juventus“ yra stabilus klubas, tik nežinau ar jiems pasiseks su 8-9 žaidėjais, kuriuos jie turi, išlaikyti tą lygmenį visą sezoną. „Šiaulių“ puolimas pakankamai neblogas, bet su gynyba yra prasčiau. Prienų klube pasikeitė rėmėjai, todėl jie yra savo vietoje kaip ir tikėjosi. Jie kovos dėl patekimo į aštuntuką”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Už atkrintamųjų varžybų ribos likusias komandas, V.Masalskio manymu, atspėti nesunku jau dabar.

„10–11 vietą tarpusavyje pasidalins „Mažeikiai“ ir „Nevėžis“. Pastarieji turi problemų komandos viduje nuo seno. Tokie dalykai greitai neišsisprendžia“.

Laiko dar yra, prieš akis dar daugiau nei du trečdaliai reguliaraus sezono. Dar gali nutikti įvarių dalykų, kurie patvirtins ar paneigs tokias prognozes. Anot V.Masalskio, norėtųsi, kad pasikeistų dar vienas stebinantis reiškinys.

„Atvirai šnekant, čempionatas įdomus, bet mane labiausiai stebina, kad šiemet žiūrovų lankomumas nėra didelis. Ar prisisotinę Lietuvos gyventojai tuo krepšiniu, ar tingi eiti į arenas, ar per brangūs bilietai, ar ekonominė situacija. Nežinau, bet šitas dalykas mane labiausiai stebina“, – teigė V.Masalskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų