REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius lapkričio 20 dieną Vilniuje susitiko su Švedijos parlamento (Riksdago) pirmininku Urbanu Ahlinu. Pokalbio metu aptarti aktualūs dvišaliai bei tarptautinės politikos klausimai.

REKLAMA
REKLAMA

„Bendradarbiavimas su Švedija bei kitomis Šiaurės ir Baltijos šalimis – vienas svarbiausių Lietuvos prioritetų“, – sakė L. Linkevičius.

REKLAMA

Ministras pabrėžė puikius dvišalius santykius ir pažymėjo, kad ekonominiai ryšiai plėtojami itin sėkmingai. Švedija yra pirmoje vietoje pagal investicijų skaičių Lietuvoje.

Kalbantis apie situaciją Ukrainoje buvo sutarta, kad reikia tęsti visokeriopą paramą Ukrainai bei toliau laikytis griežtos pozicijos Rusijos atžvilgiu. L. Linkevičius akcentavo, kad Švedija yra labai svarbus partneris užtikrinant regiono saugumą.

„Susiduriame su labai panašiomis grėsmėmis, todėl turime veikti koordinuotai“, – teigė Lietuvos užsienio reikalų ministras.

REKLAMA
REKLAMA

L. Linkevičius pasidžiaugė, kad Lietuvos ir Švedijos elektros jungties projektas „NordBalt“ sėkmingai juda į priekį ir jau 2016 m. pradžioje valstybių elektros rinkos bus sujungtos. Ministras taip pat pakvietė Švediją prisijungti prie konteinerinio traukinio „Vikingas“ projekto.

Lietuvos diplomatijos vadovas pakvietė Švedijos parlamento pirmininką dalyvauti kitų metų pradžioje vyksiančiame tradiciniame „Sniego susitikime“ Trakuose.

Tai pirmasis U. Ahlino vizitas Lietuvoje po šiemet rugsėjo 14 d. įvykusių Riksdago rinkimų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų